make-up te combineren met kleding
Herken je dat moment dat je bijna iedere ochtend voor de kledingkast staat en niet weet wat je nou eigenlijk wil dragen deze dag?! Het combineren van kleding is soms al lastig genoeg, maar heb je er wel eens aan gedacht hoe je je make-up combineert met je kleding? Het klinkt al vrij ingewikkeld, maar in dit artikel vertel ik je 4 tips om make-up te combineren met kleding en laat ik weten dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

make-up te combineren met kleding

1. Felle lippen

Geen tijd of zin om lang bezig te zijn met je make-up? Een felle kleur op de lippen trekt direct alle aandacht. De rest van je make-up kan je dan heel rustig laten. Combineer bijvoorbeeld bovenstaande kanten jurk van Esprit met een hele felle lipstick. Zo heb je met één simpele en snelle stap je make-up al met je kleding gecombineerd. Daarnaast is het nóg leuker als je dan ook nog je lipstick matcht met een accessoire zoals bijvoorbeeld het rode schoudertasje of rode nagellak.

make-up te combineren met kleding

2. Ondertoon

De volgende tip om make-up te combineren met kleding is dat je kan letten op de ondertonen in kleding en make-up. Als je bijvoorbeeld een simpele top draagt met een warme kleur, dan is dit ook heel mooi te combineren met make-up met een warme ondertoon. Bijvoorbeeld dus een warme lipstick, of oogschaduw met een warme ondertoon. Als je het lastig vindt om ondertonen in kleding te zien, dan kan je het bijvoorbeeld ook matchen met je sieraden. Zo kan je bijvoorbeeld een mooie gouden highlighter dragen als je gouden sieraden draagt.

make-up te combineren met kleding

3. Complementaire kleuren

Je kan je make-up ook met complementaire kleuren combineren. Bij bijvoorbeeld deze groene blouse zou het erg mooi kunnen zijn om dit te combineren met tikkeltje paars. Zo komen beide kleuren nóg meer tot hun recht. Je kan ook blauw met oranje combineren of juist rood met groen. Het is wel een beetje proberen met zulk soort kleuren, want je wilt natuurlijk niet dat het gaat vloeken.

make-up te combineren met kleding

4. Naturel

Bij sommige outfits is het nou eenmaal lastig om je make-up te combineren met je kleding. Bijvoorbeeld met een trui met veel verschillende kleuren of je hebt geen zin in veel kleur qua make-up. Natuurlijke looks doen het eigenlijk altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor bruine oogschaduw in een neutrale ondertoon en combineer dit bijvoorbeeld met een transparante lipgloss of een nude kleurige lipstick. Hier kan je niet snel de mist mee ingaan.

Make-up is een kwestie van uitproberen en net zoals bij kleding zullen sommige kleuren bij de ene persoon ook mooier staan dan bij de ander. Doe eens gek en experimenteer eens door je make-up te combineren met kleding. Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad en kijk je op een andere manier naar combineren.

Dit artikel is in samenwerking met Esprit.