Treets Traditions Pure Serenity Review
Je lichaam goed verzorgen in deze koude maanden is hard nodig en als dit met fijne producten zou kunnen, dan vind ik dat natuurlijk geen probleem. Treets Traditions heeft zich laten inspireren door de bijzondere Japanse Yuzu-baden, met als resultaat de nieuwe Pure Serenity-lijn. In dit artikel vertel ik je wat meer over de Treets Traditions Pure Serenity Bamboo Body Scrub en de Foaming Shower Gel.

De nieuwe Pure Serenity-lijn van Treets Traditions is verrijkt met verschillende natuurlijke ingrediënten uit Japan. Waaronder rijst, bamboe, Japanse kersenbloesem en Yuzu, waarvan ieder ingrediënt zijn eigen voordelen voor de huid heeft. Zo is de bloesem een natuurlijk antioxidant en heeft de Yuzu dankzij het hoge Vitamine Cgehalte een kalmerende werking op de huid.

Treets Traditions Pure Serenity Review
De Pure Serenity-lijn bestaat uit een Bamboo Body Scrub, een Foaming Shower Cream, een Showergel en een Natural Shimmer Whipped Body Cream. In dit artikel review ik enkel de eerste twee producten. Alle producten zijn vrij van SLS, SLES, parabenen, siliconen, micro plastics, kleurstoffen en minerale oliën. Daarnaast zijn ze ook nog eens geschikt voor de gevoelige huid.

Qua verpakking zien beide producten er erg vrolijk uit in de douche met de opvallende roze kleuren.

Treets Traditions Pure Serenity Review
Treets Traditions Pure Serenity Review

TREETS TRADITIONS PURE SERENITY BAMBOO BODY SCRUB | € 9,99

De scrub ziet er in de pot al direct heerlijk uit. Het is handig om van te voren de scrub even goed te mengen. De scrub voelt erg fijn aan op de huid. Ik merk goed het effect van de scrub, maar daarnaast voelt de scrub ook wel weer zacht aan. Het klinkt eigenlijk heel tegenstrijdig en ik denk dat je pas snapt wat ik bedoel als je het zelf ervaart. Het is een vrij milde scrub, maar daardoor dus ook geschikt voor de gevoelige huid.

Treets Traditions Pure Serenity Review

TREETS TRADITIONS PURE SERENITY FOAMING SHOWER GEL | € 6,99

De Foaming Shower Gel vind ik het prettigst in gebruik met enkel je handen. Zodra je de gel in je handen doet, blijft het eerst nog even een gel. Zodra het in contact komt met water zie je het pas echt schuimen. Om die reden vind ik dit product met blote handen dus het prettigst, want met een douchepuf of washandje merk ik dat het schuimen veel minder zacht aanvoelt en dat het minder gaat schuimen.

Treets Traditions Pure Serenity Review
Je hebt maar een beetje nodig, aangezien de foam erg goed schuimt. De Foaming Shower Gel is heel erg zacht voor de huid en voelt erg fijn aan.

Beide producten hebben een bloemige, citrusachtige geur. In het begin vond ik het lastig te omschrijven, maar ik ruik wel licht de geur van kersenbloesem. De geur is niet heel sterk, maar juist vrij subtiel. Het is eigenlijk een zoete en frisse geur tegelijkertijd. Vrij subtiel dus en niet overheersend.

Treets Traditions Pure Serenity Review

Conclusie:

Beide producten vind ik heerlijk in gebruik en ik ben er erg positief over. De producten in combinatie met elkaar geven mij een hele zachte huid. De geur is zoet en fris tegelijk, maar wel vrij subtiel. Ik vind het in ieder geval heerlijke producten en heb er niets op aan te merken eigenlijk.

De Treets Traditions Pure Serenity Bamboo Body Scrub en Foaming Shower Gel zijn verkrijgbaar via onder andere de Treets Traditions webshop en in bij Wehkamp zijn ze zelfs in de aanbieding.

De producten uit dit artikel heb ik mogen ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet, lees de disclaimer.