nanshy brushes review
Goed gereedschap is het halve werk en zo ook bij make-up. Het merk Nanshy Brushes is compleet nieuw voor mij, maar toen ik in mijn mailbox kreeg dat dit nieuwe merk in een Nederlandse webshop verscheen, werd ik erg nieuwsgierig. Het merk sprak mij direct aan door de vormgeving en het deed mij erg denken aan één van mijn favoriete merken Zoeva. In dit artikel review ik zeven verschillende kwasten en de Marble Blender en laat ik je weten of ze de moeite waard zijn.

Nanshy Brushes is sinds kort verkrijgbaar in de Nederlandse webshop The Make Up Spot. Nanshy Brushes is 100% vegan en dierproefvrij.


De Nanshy Brushes zitten verpakt in een plastic verpakking met daarop nog enkele informatie. De kwasten zelf zijn wit van kleur en hebben een zilveren steel. Alle kwasten zijn naast wit ook nog verkrijgbaar in een zwarte kleur, mocht je dat mooier vinden. Aan de zijkant staat de naam van de kwast en Nanshy staat nog gegraveerd in het zilveren deel. Ze voelen direct kwalitatief al erg fijn en goed aan, de eerste indruk is al heel goed.

nanshy brushes review

Buffed Base R01 – € 11,95

De Buffed Base Brush is een kwast die ik het liefst gebruik voor foundation. De haren staan vrij dicht op elkaar waardoor je je foundation goed dekkend kan aanbrengen. Deze kwast vind ik erg fijn, hij brengt mijn foundation mooi aan, geeft geen strepen en voelt ook nog eens heel zacht aan. Dit is echt een topper!

nanshy brushes review

Angled Airbrush FA01 – € 11,95

De Angled Airbrush is een grote schuin afgesneden kwast waarbij de haren een stuk meer uit elkaar staan vergeleken met de kwast hierboven. De haren zijn daardoor ook iets flexibeler in vergelijking met de vorige kwast die dus iets steviger is. Deze kwast gebruik ik zelf ook voor foundation als ik iets minder dekking wil of voor poeder foundation. Toch vind ik deze kwast wel minder fijn. Ik hou namelijk van wat meer dekking en de stevigheid van de Buffed Base Brush vind ik ook fijner, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

nanshy brushes review
nanshy brushes review

Marble Blender – € 8,95

De Marble Blender is een make-up spons om je foundation mee aan te brengen. Qua vorm is hij erg praktisch door het puntje, het vlakke deel en de houvast in het midden. Zodra je hem water laat opnemen, wordt de spons erg groot, zacht en flexibel. Als ik hiermee mijn foundation aanbreng, krijg ik een heel mooi ge-airbrushed effect. Wel geeft deze spons iets minder dekking dat de Buffed Base zoals te verwachten was. Ik moet zeggen dat ik dit een erg fijne spons vind, komt naar mijn idee ook wel erg in de buurt van de Beauty Blender en de Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

nanshy brushes review

Concealer Brush

De Concealer Brush heeft een hele bijzondere vorm. Hij is redelijk groot en breed en loopt een beetje spits toe. Door de vorm vind ik hem erg fijn om vloeibare concealer aan te brengen onder de ogen. Eigenlijk is het een mini Buffed Base Brush met een handige vorm. De haren staan ook weer vrij dicht op elkaar en hij is ook goed stevig.

nanshy brushes review

Tapered Crease – € 7,95

De Tapered Crease Brush is erg handig om oogschaduw mee in de arcadeboog aan te brengen. De vorm van de kwast is rond en erg precies. Toch had ik hem misschien iets fijner gevonden als hij nog steviger zou zijn geweest. Voor de rest brengt hij de oogschaduw erg mooi en ook precies aan.

nanshy brushes review

Flat Definer – € 7,95

De vorm van de Flat Definer Brush vind ik wat lastig. Hij is namelijk erg plat en recht. Persoonlijk vind ik deze kwast niet heel fijn om oogschaduw mee onder het oog aan te brengen omdat het dan vrij scherp en precies is en de oogschaduw onder mijn ogen wil ik juist zacht en geblend hebben. Op dit moment gebruik ik hem het liefst om een donkere kleur oogschaduw boven mijn wimperrand aan te zetten als een soort eyeliner.

nanshy brushes review

Lip Brush – € 7,95

De Lip Brush ziet er net even anders uit. Je kan deze kwast namelijk ook meenemen voor onderweg. Je kan het zilveren deel eraf halen en gebruiken als een dop zodat je het kwastje niet beschadigd in je tas of alles vies maakt. De kwast zelf is erg plat en erg precies. Ik vind hem prettig voor lipproducten, maar ook voor concealer onder de wenkbrauwen.

nanshy brushes review

Angled Detailer – € 7,95

De Angled Detailer Brush is een dun schuinafgesneden kwastje die ik persoonlijk erg fijn vind voor de wenkbrauwen. Hij komt erg dicht in de buurt bij mijn geliefde MAC 266 Brush. Deze is alleen een stukje kleiner dan die van MAC. De kwast is erg precies doordat hij zo dun is en ik vind hem erg fijn in gebruik. Of hij mijn geliefde MAC 266 overtreft, durf ik nog niet te zeggen, ze lijken namelijk erg veel op elkaar.

nanshy brushes review

Conclusie Nanshy Brushes

Ik ben oprecht heel verrast door deze kwasten van Nanshy Brushes. Ze brengen de producten allemaal erg goed aan, ze voelen onwijs zacht aan, laten geen haren los en na het wassen zien ze er ook nog steeds goed uit. Mijn favoriete merken voor kwasten zijn toch wel Zoeva, Real Techniques en MAC, maar vanaf vandaag heb ik er een nieuw favoriet merk bij. Nanshy Brushes krijgt zeker een plekje in deze rij, want deze kwasten zijn erg fijn!

Nanshy Brushes is verkrijgbaar via The Make Up Spot. Naast losse kwasten zijn er ook nog speciale tasjes voor de kwasten verkrijgbaar en complete sets waardoor je voordeliger uit bent.

De producten uit dit artikel heb ik mogen ontvangen, maar dit beïnvloedt mijn mening niet. In de reviews blijf ik altijd eerlijk over mijn mening. Lees de disclaimer.

  • Buffed Base
  • Angled Airbrush
  • Marble Blender
  • Concealer Brush
  • Tapered Crease
  • Flat Definer
  • Lip Brush
  • Angled Detailer
4.5