essence instaperfect foundation review
Een foundation die je een Instagram perfecte huid geeft, klinkt toch al goed? Op Instagram zie ik altijd prachtige make-up looks voorbij komen met onder andere een enorm egale huid. In dit artikel review ik de Essence #Instaperfect Liquid Make Up Foundation en de Essence Camouflage+ Healthy Glow Concealer.

Deze twee producten komen allebei uit de vernieuwde Essence Herfst/Winter Assortiment Update. Binnenkort zullen er nog meer reviews volgen van nieuwe Essence producten.

essence instaperfect foundation review

Essence #Instaperfect Liquid Make Up Foundation

De Essence #Instaperfect Foundation is verkrijgbaar in maar liefst negen verschillende tinten, waarvan ik kleurnummer 30 review. De verpakking is dit keer in een kleine handzame knijpbare flacon met een draaidop. De verpakking lijkt klein, maar bevat de gebruikelijke 30 ml inhoud. Het doseren met deze foundation gaat heel makkelijk. Enkel lichtjes knijpen er komt al foundation uit, erg handig! De foundation belooft een mat effect te geven, waterproof te zijn en je kan de dekking opbouwen. De beloftes en de verpakking doet mij denken aan de MAC Face & Body Foundation.

essence instapeffect foundation review
Hier zie je de swatch van de foundation op mijn hand. De foundation is vrij dun qua substantie zoals je kan zien.

essence instaperfect foundation review
Hier zie je het effect van de foundation, op de bovenste drie foto’s draag ik geen make-up en op de onderste drie de foundation.

De Essence #Instaperfect foundation is verrassend van kleur licht genoeg voor mijn huid. Normaal gesproken is kleurnummer 10 van Essence al veel te donker voor mij, maar kleurnummer 30 past in dit geval perfect. De dekking zou ik omschrijven als medium, maar is makkelijk en ook mooi op te bouwen naar een hoge dekking. De foundation is vrij vloeibaar en makkelijk en egaal te blenden. Hij blijft gedurende de dag erg goed zitten! Ik heb er eigenlijk niks op aan te merken!

essence instaperfect foundation review

Essence Camouflage+ Healthy Glow Concealer

De Essence Camouflage+ Healthy Glow Concealer heb ik in de kleur 10 Light Ivory, naast deze kleur is er nog een donkerdere kleur verkrijgbaar en deze concealer is er ook nog in een matte variant.

essence concealer review camouflage healthy
De concealer daarin tegen is qua substantie een stuk dikker en steviger.

essence instaperfect foundation review
De dekking van deze concealer is echt verrassend goed. Hij brengt makkelijk aan en is mooi te blenden. Ook is de kleur licht genoeg en zelf een beetje te licht voor mij op dit moment. De Healthy Glow zie ik eerlijk gezegd niet echt terug, ik vind hem vrij mat overkomen. Ook deze concealer heeft mij enorm verbaasd. De dekking is heel goed, gaat niet in de lijntjes trekken en blend mooi weg in de huid. Ik gebruik hem ook graag voor onzuiverheden.

essence instaperfect foundation review

Conclusie Essence #Instaperfect Foundation + Camouflage Concealer

Zoals je misschien wel merkt ben ik enorm enthousiast over beide producten. Nog nooit heb ik een goede Essence foundation kunnen vinden, vooral vanwege de kleur, maar deze matcht heel goed en is er dus in maar lieft negen verschillende kleuren. De dekking is erg goed en zo ook die van de concealer. Beide producten blijven gedurende de dag ook enorm goed en mooi zitten op de huid. Ik ben positief verrast en raad je zeker aan eens te kijken naar de producten, helemaal voor die prijs!

De Essence #Instaperfect Liquid Make Up Foundation heeft een adviesprijs van € 4,59. De Essence Camouflage+ Healthy Glow Concealer heeft een adviesprijs van € 2,89.