Urban Decay Backtalk Palette Review
Urban Decay Backtalk Palette Review! Toen ik preview foto’s zag van het Urban Decay Backtalk palette, werd ik direct enthousiast! Het Urban Decay Backtalk palette is een heel bijzonder palette die je overal mee naar toe kan nemen vol met roze tinten. In dit artikel review ik het Urban Decay Backtalk Palette.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Het palette wordt geleverd in een doosje, wat mij altijd een extra luxe gevoel geeft. Het palette zelf vind ik er prachtig uitzien. De verpakking is van stevig karton met een matte finish. De letters Backtalk zijn juist heel glanzend. Hij is vrij smal, maar juist wel vrij dik. De vormgeving vind ik echt prachtig, love it!

Urban Decay Backtalk Palette Review
Als je hem openmaakt zie je direct waardoor dat komt. De ene kant van het palette bevat de acht oogschaduw kleuren en de andere kant de twee blushes en twee highlighters. In het midden zit nog een spiegel, die je er door middel van de magneet makkelijk uit kan halen. Super handig als je het mij vraagt!

Urban Decay Backtalk Palette Review

Urban Decay Backtalk Palette Review

Swatches

Hier zie je alle oogschaduws op een rij. Het palette is gevarieerd met verschillende finishes en de kleuren zijn erg gevarieerd als je het mij vraagt. Enkel de kleuren Bare en Curve vind ik bij elkaar in de buurt komen.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Dan zie je hier de swatches van het Urban Decay Backtalk palette op rij: 3 Sheets – Bare – Curve – Backtalk – Shade – Attitude – WTF – 180. De pigmentatie is top.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Hier zie je de twee blushes en highlighters wat beter. Cheap Shot vind ik persoonlijk wat heftig, maar de overige kleuren vind ik wel heel mooi. De blushes zijn wel erg sterk gepigmenteerd, dus je moet wel oppassen met aanbrengen.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Dan zie je hier de swatches van de blushes en highlighters op rij: Cheap Shot – Double Take – Low Key – Party Foul.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Hier draag ik geen blush, bronzer of highlighter.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Op deze foto draag ik de Double Take Blush.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Hier draag ik samen met de Double Take Blush, de Low Key highlighter.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Hier draag ik geen blush, bronzer of highlighter.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Op deze foto draag ik de Cheap Shot Blush

Urban Decay Backtalk Palette Review
Hier draag ik samen met de Cheap Shot Blush, de Party Foul highlighter

Urban Decay Backtalk Palette Review
Hier zie je de ooglook die ik met het palette heb gemaakt. De kleur 3 Sheets gebruikte ik onder het wenkbrauwbot, de kleur Curve gebruikte ik op het eerste deel van het bewegend ooglid, Backtalk op het buitenste deel van het bewegend ooglid. Een combi van de kleur Attitude en 180 gebruikte ik in de outer V.

Urban Decay Backtalk Palette Review

Conclusie Urban Decay Backtalk Palette

Op het oog vind ik de look goed gelukt, al moest ik wel erg mijn best doen om de oogschaduwkleuren op te bouwen. De kleuren kwamen namelijk veel lichter uit op het ooglid, dan op de swatches. Ook ging het blenden mij iets te makkelijk af eigenlijk. Niet helemaal zoals ik van Urban Decay verwacht had eerlijk gezegd. Ik wil hierbij het palette niet afkraken, want hij is nog steeds prachtig. Toch wil ik er wel bij vertellen dat ik tot nu toe betere paletten van Urban Decay heb gezien.

De poeders voor het gezicht vind ik stuk voor stuk wel echt prachtig. Cheap Shot is voor mij wat heftig, maar kan voor de getinte huid bijvoorbeeld heel mooi zijn. De highlighters hebben een hele mooie bijzondere glans. Persoonlijk hou ik niet van highlighters met grove glitters en dat heeft deze gelukkig ook niet. Al met al vind ik het een heel mooi veelzijdig palette.

Urban Decay Backtalk Palette Review
Het Urban Decay Backtalk palette is verkrijgbaar voor een prijs van €53,- via onder andere de Nederlandse Urban Decay webshop. Via deze webshop krijg je 3 gratis samples bij iedere bestelling en gratis verzending boven de €60,-.

Het product uit deze review heb ik opgestuurd gekregen, dit beïnvloedt mijn mening niet. Lees de disclaimer.