roze interieur eetkamerstoelen woonq
Je kan bijna niet meer om deze trend heen: roze verwerken in je interieur. Al is het bijvoorbeeld heel simpel door middel van wat kussens of een roze poef. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je wil en bijvoorbeeld ook een roze bank of juist roze eetkamerstoelen nemen. In dit artikel laat ik een aantal toffe roze items zien voor een roze interieur.

Mijn interieur is op het moment vrij wit. Het ziet er daardoor heel fris, licht en schoon uit, maar het kan zeker wat kleur gebruiken. In mijn weekvlogs heb je misschien wel eens voorbij zien komen dat ik veel werk achter mijn bureau. Mijn inspiratie voor dit artikel kwam dan ook daar vandaan. Ik werk namelijk al jaren op een eetkamerstoel die aan vervanging toe is en hoe leuk zou dit zijn om deze te vervangen voor een roze variant.

roze interieur eetkamerstoelen woonq

Roze eetkamerstoelen

Hierboven zie je twee roze stoelen, waarvan de linker een fauteuil en de rechter een eetkamerstoel. Er zijn ook onwijs veel eetkamerstoelen te vinden in deze roze kleur. De meeste roze stoelen die je tegenwoordig ziet hebben een velvet stof en zo ook deze twee. Je kan ze dus natuurlijk als eetkamerstoelen gebruiken, maar ik vind het persoonlijk ook heerlijk zitten om aan te werken achter mijn bureau. In mijn make-up stash video is aan het begin ook duidelijk mijn huidige setting te zien en die zou ik graag wel een upgrade willen geven.

roze interieur eetkamerstoelen woonq

Roze Accessoires

Naast een eyecatcher als een roze eetkamerstoel of roze fauteuil is het natuurlijk heel makkelijk om de kleur te laten terugkomen door middel van sierkussens of een plaid. Zelf heb ik een fluffy roze kussen zoals je ook linksonder op de foto ziet. Heel leuk ook om te combineren met warme zandkleurige kussens erbij met een hele andere textuur. De items op de foto komen van woonwinkel WoonQ. Die zoals je ziet heel veel keuze in roze heeft.

Bloemen en lampen in het interieur

Je kan roze ook heel subtiel laten terugkomen in (neppe) bloemen of bijvoorbeeld langlevende rozen. Wat ik persoonlijk ook erg mooi vind, is om een rozenkwarts theelichthouder of een zoutlamp in het interieur te zetten. Op die manier breng je ook weer wat van het roze terug naar de rest van het interieur. Daarnaast vind ik roze dus ook heel mooi staan in combinatie met gouden accessoires. Zo kan je bijvoorbeeld een gouden dienblad met wat roze en witte kaarsen neerzetten.

Minder vrouwelijk

Roze is natuurlijk wel een beetje een typische vrouwelijke kleur. Het voordeel aan de bovenste stoelen is dat ze zwarte poten hebben. Roze komt namelijk ook heel mooi uit in combinatie met donkere wanden of bijvoorbeeld een kastje met zwart staal of juist de zwarte stalen deuren die je overal ziet tegenwoordig. Je kan de lieve roze kleur makkelijk wat stoerder maken met dus bijvoorbeeld donkere kleuren. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest en je vindt onwijs veel inspiratie.

Mijn zoektocht naar een mooie roze stoel om aan het werken gaat nog verder, maar het begin is er. Heb jij ook roze items in je interieur?

Dit artikel bevat een betaalde link.