Kruidvat Huismerk Make-up Review

Kruidvat huismerk make-up review
Op social media waren er al meerdere foto’s gedeeld van het nieuwe make-up merk Udäv Krit. Het merk Udäv Krit werd gepitcht als hét nieuwe exclusieve vegan beauty brand, inclusief eigen website, webshop, ambassadeurs en pop-up store. Nu bleek dit allemaal een stunt te zijn van Kruidvat. Als je de letter omdraait dan krijg je namelijk Kruidvat. Kruidvat heeft dus een eigen make-up lijn gelanceerd en in dit artikel heb ik een Kruidvat huismerk make-up review van een aantal producten.

Review

Op Make Me Blush schreef ik regelmatig reviews, soms wel zeven reviews per week. Mijn focus ligt tegenwoordig meer op YouTube dan op mijn blog omdat ik dat leuker vind, maar het leek me toch leuk om het soms te combineren. Zo zie je in dit artikel foto’s van de producten en swatches op mijn hand. Daarnaast heb ik mijn mening over de producten opgeschreven. Wil je de producten in werking zien, dan raad ik je aan de video onderaan dit artikel te bekijken.

Kruidvat huismerk make-up review

STAY WITH ME CONCEALER – €3,49

Laten we beginnen met de concealer. De concealer is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en ik gebruik de lichtste kleur. De concealer heeft een handige applicator en bevat SPF 20. Toen ik de concealer aanbracht zag hij er vrij licht uit, maar eenmaal ingeblend kwam hij ontzettend geel over. Daarnaast geeft hij bijna geen dekking. De blauw gloed van mijn wallen bleef er nog steeds doorheen schijnen. Ook trekt de concealer heel snel in. Bij mijn andere oog kon ik hem bijna niet meer uitsmeren omdat hij grotendeels al ingetrokken was. Kortom voor mij dus absoluut geen fijne concealer.

Kruidvat huismerk make-up review

ARCH PERFECTOR 010 DEEP TAUPE EYEBROW MICRO PEN – €3,49

Deze trend hebben we een aantal jaren geleden al gezien, maar Kruidvat brengt de trend weer terug. Deze wenkbrauwpen is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren waarvan ik de lichtste heb gekocht. Persoonlijk vind ik het product te koel van kleur. Hij lijkt bijna grijs.

Kruidvat huismerk make-up review
Dit pennetje is opgedeeld tot drie kleine puntjes. Op die manier kan je een soort microblading effect creëren. Het product bleef ik mijn huid ‘stainen’ en ging er bijna niet af met make-up remover. Normaal creëer ik een ombre effect bij mijn wenkbrauwen, maar dat was niet mogelijk met dit product. Daarnaast had ik ook nog eens een foutje gemaakt en die kreeg ik niet gecorrigeerd.

Kruidvat huismerk make-up review

INFALLIBLE FLICKS MATTE EYELINER PEN – €2,79

De eyeliner is verkrijgbaar in een matte en in een glossy variant. Dit product was op de swatch intens zwart en mat en droogt snel op. Helaas werkte het product op het oog heel slecht. Het product gaat niet naar de punt van het stiftje en daardoor komt er geen product op het ooglid. Je kan hem weer swatchen en dan doet hij het even, maar na een paar strepen is het puntje weer ‘leeg’. Op de swatch ziet hij er mooi uit, maar het product werkt niet goed in gebruik.

Kruidvat huismerk make-up review
Hier zie je de swatches van alle producten. Hier zie je ook duidelijk dat het wenkbrauwproduct erg koel van kleur is.

Kruidvat huismerk make-up review

GORGEOUS GLOW 020 FINE ROSE ILLUMINATING FACE DROPS – €4,59

Deze face drops is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Je kan het product plaatselijk aanbrengen voor een mooie glow, maar je kan het product ook mengen met je dagcrème of foundation. Voordat je het gebruikt is het verstandig om hem nog even goed te schudden. Zelf heb ik ervoor gekozen dit product plaatselijk aan te brengen en dat werkt erg makkelijk door middel van het pipetje.

Het product is erg vloeibaar waardoor ik het aanraad om onder je foundation aan te brengen en niet er overheen, want ik ben bang dat je dan je foundation volledig uitveegt. Het product laat een mooie glow achter, maar ik maak gebruik van een medium dekkende foundation waardoor er niks van de glow te zien valt jammer genoeg. Mocht je een licht dekkende foundation gebruiken of het graag willen mengen, dan zou dit product een optie kunnen zijn.

Kruidvat huismerk make-up review

VELVET GLOW 010 PASTEL PEACH BAKED BLUSH – €3,99

De blush is verkrijgbaar in drie varianten. Het is een baked blush en hoe mooi hij eruit ziet in de verpakking, zo mooi is hij ook in het echt!

Kruidvat huismerk make-up review
Hier zie je de swatches van beide producten. De blush vind ik persoonlijk erg mooi. Het is een matte blush en hij is niet te sterk gepigmenteerd.

Kruidvat huismerk make-up review

MAXX DRAMA VOLUME & LENGTH MASCARA – €3,99

Kruidvat heeft drie mascara’s uitgebracht, de Volume & Length, Volume & Length Waterproof en de Curl & Length. Deze mascara vind ik persoonlijk wel heel fijn. Hij geeft een mooi volume en separeert mijn wimpers mooi.

Kruidvat huismerk make-up review

LASH DEFINE SKINNY MASCARA – €2,99

De Lash Define Skinny Mascara is een mascara met een erg klein borsteltje. Handig voor bijvoorbeeld je onderste wimpers, want hij geeft iedere wimper kleur en separeert goed. Hij geeft als ‘gewone’ mascara een natuurlijk effect en om die reden zal ik hem alleen gebruiken voor mijn onderste wimpers.

Kruidvat huismerk make-up review
Kruidvat huismerk make-up review

DAYS LIKE THIS NUDE EYE SHADOW PALETTE – €5,99

Het oogschaduwpalette is verkrijgbaar in twee varianten waarvan ik de nude versie heb gekozen.

Kruidvat huismerk make-up review
Hier zie je alle swatches van het palette. Ik vind het een hele mooie variatie tussen de kleuren. Er is echt geen enkele kleur die ik mis in dit palette! Ze lijken hier prachtig gepigmenteerd, maar helaas vallen ze wel wat weg op het ooglid. De kleuren zijn minder intens en hebben veel last van fallout. Al met al kan ik er wel een mooie look mee maken, maar dat kost wel wat moeite.


Bekijk hierboven de video om alle producten in werking te zien en mijn mening te horen.

Kruidvat huismerk make-up review
Al met al ben ik eerlijk gezegd niet positief over de producten. Sommige producten vind ik wel fijn, zoals de mascara’s en de blush. De overige producten hebben mij helaas echt teleurgesteld.

De producten zijn verkrijgbaar via de Kruidvat webshop en de Kruidvat winkel.

liefs
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)

4 Reacties

 1. 19 maart 2020 / 16:25

  Jammer dat sommige producten zijn tegen gevallen. De blush is echt prachtig. Die komt op mijn wenslijstje

 2. Natascha - Beautyopinie
  20 maart 2020 / 08:10

  Ik ben nog steeds op mijn bestelling aan het wachten (ze lopen een week achter met verzenden helaas) en ben heel benieuwd wat ik er ga vinden. Heb namelijk precies de andere producten gekocht dan die jij laat zien ;)

 3. 20 maart 2020 / 16:53

  Thanks voor deze review! Nu weet ik wat ik over kan slaan. Denk dat ik morgen even de blushes en het oogschaduwpalette ga halen!