verzorging gezicht lichaam
Het aanbod aan huidverzorgingsproducten is behoorlijk groot. Door het grote aanbod kan het soms een uitdaging zijn om de juiste producten te vinden. Naast het grote aanbod zijn er ook veel producten met verschillende doeleinde. In deze blog vertel ik je wat meer over verschillende soorten huidverzorgingsproducten zodat jij de juiste producten kan vinden.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Verschillende soorten verzorging

Huidverzorging is er in allerlei verschillende soorten. Zo heb je producten die ervoor zorgen dat de huid beschermd wordt tegen de zon, maar ook producten welke de veroudering van de huid tegen gaan. Daarnaast is de huid van je gezicht heel anders dan de huid van je lichaam en is het belangrijk om ook daarvoor de juiste verzorging te zoeken. Eén van de aanbieders waar je aan zou kunnen denken, zijn de Dr. Grandel producten.

 

Verzorging tegen de zon

Als het gaat om het beschermen van de huid tegen de zon zijn er veel verschillende aanbieders. Van merken welke gespecialiseerd zijn in de verzorging van de huid, tot de eigen merk zonnebrand van een lokale winkel. Wanneer je veel waarde hecht aan een goede zonnebrand, is het belangrijk om te achterhalen welke geschikt zijn. De beste tip is om goed de ingrediëntenlijst te checken op irriterende stoffen, een goede factor te kiezen en te kijken of het product goed beschermd tegen zowel UVA- als UVB-straling. Bijvoorbeeld bij de producten van care for skin.

 

Gezichtsverzorging

Als het gaat om gezichtsverzorging zijn er veel verschillende type verzorgingsproducten. Je hebt bijvoorbeeld een dagcrème en een nachtcrème, maar je hebt ook gezichtsverzorging welke ontwikkeld is voor bepaalde huidtypes. Zo is het ook belangrijk om de gezichtsverzorging af te stemmen op jouw huidtype. Hierbij kun je onder andere denken aan huidverzorging voor een droge huid, normale huid, gevoelige huid of vette huid. Het is hierbij belangrijk om te achterhalen wat voor huidtype je hebt, zodat je daarvoor geschikte producten kan vinden. Als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt, kun je niet elk willekeurig product gebruiken. Producten die niet geschikt zijn voor jouw huidtype kunnen dan averechts werken.

 

Lichaamsverzorging

Naast gezichtsverzorging heb je ook lichaamsverzorging, ook bij lichaamsverzorging heb je veel verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld bodylotion die ervoor zorgt dat de huid niet uitdroog of deodorant die de zweetgeur tegengaat. Net als bij zonnebrand zijn er ook veel verschillende soorten deodorant. Zo heb je deodorant die goedkoop is maar voor irritatie kan zorgen op de huid, maar ook deodorant op natuurlijke basis voor de gevoelige huid. Net zoals bij het gezicht is het ook bij het lichaam belangrijk om te achterhalen wat het nodig heeft. Heeft jouw lichaam bijvoorbeeld intense verzorging nodig of is alleen een verzorgde bodylotion voldoende? Zodra je hebt achterhaalt wat je lichaam echt nodig heeft, kan je hiervoor de bijpassende producten vinden.

Waar let jij op bij het kopen van verzorgingsproducten?

— Lees ook: Labello Caring Lip Oil Review