Haartrends door de jaren heen
Trends veranderen, komen en gaan. Zo is dat natuurlijk ook met haartrends. Door de jaren heen zijn de trends van kapsels zo enorm veranderd. In dit artikel deel ik haartrends door de jaren heen. Laten we samen een reis maken door de geschiedenis van haartrends.

Haartrend: Renaissance Kapsels (15e eeuw)

Te beginnen met de Renaissancce Kapsels. In de tijd van kunst en romantiek kwamen de Renaissance kapsels tot leven. Deze kapsels waren geïnspireerd op de schilderijen uit die tijd. In deze tijd zag je veel krullen, maar ook veel vlechten en opgestoken creaties. De kapsel uit deze tijd waren erg creatief, maar ook tegenwoordig zie je dit nog vaak voorbij komen. Het is inmiddels een tijdloos kapsel geworden die je vooral veel bij bruiloften ziet. Soms klassiek en soms met een moderne twist.

Revolutionaire Jaren ’20 Golven (1920)

In de jaren ’20 veranderden niet alleen de muziek en dans, maar ook de kapsels. Het korte ‘bob’-kapsel was nieuw en golvend haar was heel populair in deze tijd. Ontdek hoe je deze glamoureuze stijl in je dagelijkse look kunt integreren met de fingerbrush van Olivia Garden.

Glamoureuze Hollywood Gouden Tijdperk (1950)

In het Gouden Tijdperk van Hollywood waren er niet alleen geweldige films, maar ook prachtige kapsels. Bijvoorbeeld de prachtige golven van Marilyn Monroe of het prachtige opgestoken kapsel van Audrey Hepburn.

Swingen met de Sixties (1960)

In de jaren ’60 was er veel kleur en creativiteit, niet alleen in de mode maar ook in de kapsels. Van het strakke haar van Twiggy tot de wilde lokken van Jimi Hendrix, deze periode biedt inspiratie voor de vrije geest.

Haartrends door de jaren heen samenvatting: een tijdloze reis

Zoals ik aan het begin al zei: veel trends komen en gaan. Elke tijd heeft iets uniek te bieden. Toch zie je wat betreft haartrends nog steeds veel stijlen voorbij komen. Veel trends zijn inmiddels tijdloze looks geworden. Met de juiste stylingtools en producten maak je makkelijk deze tijdloze looks Kies voor flexibele stylingproducten die langdurige resultaten bieden zonder je haar te beschadigen.

— Lees ook: Tangle Teezer voor klitvrij haar