Zo verzorg je geverfd haar optimaal
Het is zomer en veel mensen kiezen dan weer voor een andere coupe. Bijvoorbeeld een korter kapsel of een ander kleurtje in het haar. Het merendeel kiest dit seizoen voor een lichtere tint, highlights of balayage. Alhoewel het natuurlijk heerlijk is om met een nieuwe coupe op vakantie te gaan, is het ook van belang om het geverfde of geblondeerde haar zo goed mogelijk te blijven verzorgen. Ik deel een paar handige tips voor het mooi houden van geblondeerd of geverfd haar.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Tips voor onder de douche

Zodra het haar geverfd of geblondeerd is betekent dit dat het haar in zekere mate is beschadigd. Juist daarom is het zo belangrijk om je haar af en toe een beetje extra liefde te geven. Het is belangrijk om vlak na een verfbeurt niet te lang met je haar onder de douche te gaan staan. Dit is vooral de dag na het verven van belang. Haar wat beschadigd is verliest snel vocht. Dit kan ertoe leiden dat de kleur ook sneller vervaagd. Daarnaast is het ook van belang om op de temperatuur te letten. Hoewel een lekker hete douche voor veel mensen erg aangenaam is, zal je haar er niet zo blij mee zijn. Je kunt je haar dan ook het beste afspoelen onder lauwwarm water.

Zo verzorg je geverfd haar optimaal

De juiste haarproducten

Daarnaast kunnen de haarproducten die je gebruikt ook een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar. Investeer daarom in een goede shampoo en conditioner. Wanneer je geverfd haar hebt, kun je kiezen voor een shampoo die componenten bevat die de kleur langer mooi houden. Heb je je haar geblondeerd? Dan is de zilvershampoo van Fanola een echte aanrader. Fanola kopen is mogelijk bij verschillende online webshops. Daarnaast kan het gebruik van een haarmasker voor veel haartypes ook een goede optie zijn. Dit kan net dat beetje extra verzorging bieden. Een voedend serum voor in de puntjes van het haar kan de gezondheid van het haar ook bevorderen.

Beperk UV-licht

We raden je aan om een mooie hoed of een pet te dragen wanneer je veel in de zon bent. Net als de huid, beschadigd het UV-licht ook ons haar. Dit kan ervoor zorgen dat de haarkleur vervaagt en het haar droog wordt. Zorg er dus voor dat de tijd die je in de zon doorbrengt beperkt blijft.

— Lees ook: Hoe vind je de beste verzorging voor je huid?