Essence oogschaduwbasis
Ondertussen is dit mijn tweede verpakking van deze Essence oogschaduwbasis en vond ik het dus wel tijd voor een review. De eerste keer was ik enorm tevreden, daarna probeerde ik één van Catrice en nu heb ik toch maar weer die van Essence gekocht.

Essence oogschaduwbasis
De verpakking vind ik niet heel bijzonder. Het is een typische Essence verpakking, maar ik vind hem niet echt aantrekkelijk. Gelukkig draait het daar niet om en draait het om het product. Nadat ik ooit iets had gehoord van oogschaduwbasis heb ik er één gekocht en op dit moment gebruik ik het dagelijks en kan ik niet meer zonder.

Essence oogschaduwbasis
Ik draag bijna elke dag eyeliner en als ik eyeliner draag moet ik ook oogschaduw dragen, want anders gaat het stempelen. Onder mijn oogschaduw draag ik dan natuurlijk een basis. Zo’n basis zorgt ervoor dat de kleur intenser wordt, dat de oogschaduw langer blijft zitten en dat de oogschaduw niet gaat creasen.

Essence oogschaduwbasis
Essence oogschaduwbasis
Je kunt deze Essence oogschaduwbasis aanbrengen met zo’n lipgloss applicator. Je brengt wat aan op je ooglid en daarna smeer je het uit tot je wenkbrauw en ook een beetje onder je oog. Sommige basissen zijn transparant, maar deze van Essence heeft een kleurtje. En eigenlijk is dit kleurtje opvallend donker voor mij. De vorige keer had ik daar helemaal geen last van of viel het me gewoon niet op, maar dit keer wel. Je zou haast afvragen of ze meerdere kleuren verkopen, maar voor zover ik weet is dit niet het geval.

Essence oogschaduwbasis
De oogschaduwbasis is niet heel erg dik. Je smeert hem makkelijk uit en dan valt de kleur al niet snel meer op, maar toch blijf je die wel zien. Transparant had ik fijner gevonden, want ik heb het gevoel dat als je teveel oogschaduwbasis aanbrengt, dat het al snel opvalt.

Essence oogschaduwbasis
De oogschaduwbasis doet verassend goed haar werk en zorgt er ook echt voor dat de kleur intenser is, dat de oogschaduw langer blijft zitten en dat de oogschaduw niet gaat creasen. Als voorbeeld heb ik hier een swatch gemaakt van een oogschaduw. Links is met de Essence oogschaduwbasis en rechts is zonder. Je ziet duidelijk een verschil.

Essence oogschaduwbasis
Essence oogschaduwbasis
Ik vind deze basis fijn, maar ik baal er wel van dat hij een klein kleurtje afgeeft. Je ziet er niet veel van, maar het is toch wel een minpunt. Bij mijn vorige verpakking heb ik er ongeveer een 8 maanden over gedaan om hem leeg te krijgen. Ik vind het fijn dat hij vloeibaar is. Ik vind dit namelijk velen malen fijner dan een vaste vorm oogschaduwbasis. Als die transparant was had ik hem nog een keer gekocht, maar de volgende keer ga ik opzoek naar een andere.

Deze Essence oogschaduwbasis I Love Stage kost €2,69 en is te koop bij onder andere Kruidvat.

Gebruik jij altijd een oogschaduwbasis als je oogschaduw draagt?

x Daniëlle