Heb jij het ook zo ontzettend druk? Zorg dan dat je voldoende ontspant. Stress is niet alleen niet leuk, maar het is ook nog eens slecht voor je huid. Als we gestresst zijn, eten we ongezonder en slapen we minder. Dat heeft gevolgen voor je huid. Je zult donkere kringen om je ogen heen zien en ook een geïrriteerde huid (puistjes) krijgen. Gun jezelf daarom voldoende ontspanning. Je zult merken dat het leven een stuk leuker én gezonder is als je af en toe wat rust gunt. Je zult je lekkerder gaat voelen en dat straal je uit.

Uren maken
Slapen is goed om uit te rusten, maar het is ook voor je huid van belang om voldoende uren te maken. ’s Nachts worden je oude huidcellen vernieuwd, zodat je huid er stralender uitziet als je genoeg slaapt. Als je te weinig slaapt maakt je lichaam extra cortisol aan. Dit is een stresshormoon dat je huid vatbaarder maakt voor acne en eczeem. Een slaapgebrek leidt bovendien tot een minder goede weerstand, zodat je sneller ziek wordt. Zorg er dus voor dat je iedere nacht voldoende slaapt. Slaap minimaal 6 tot 8 uur per nacht zodat je altijd lekker uitgerust bent en een stralende en gezonde huid hebt.

Stress
Wellness
Misschien ben jij er al vaste klant, misschien ben je er nog nooit geweest. Laat jezelf af en toe heerlijk verwennen in een sauna, spa of kuuroord. Je kunt dit doen met je beste vriendin, of gewoon lekker alleen. Tijdens een dagje wellness is ontspanning het allerbelangrijkste en kun je alle verplichtingen en dagelijkse activiteiten achter je laten. Je komt helemaal tot rust in warme gekruide baden en sauna’s. Deze doen wonderen voor je verslechterde weerstand en je huid. Geniet ook van een heerlijk beauty-arrangement waarbij je je laat masseren of je gezicht laat verzorgen. Bij sommige wellnesscenters kun je ook verschillende yoga-sessies of klankschalen-therapie volgen. Je moet natuurlijk wel even kijken of dit bij jou past. Er is gelukkig voor iedereen wel wat en de sfeer hier is altijd ontspannen. Na een dagje wellness ben je helemaal ontspannen en kun je er weer tegenaan.

Een dagje lekker shoppen
Je kunt helemaal bijkomen door een dagje te shoppen. Kies een vrije dag uit en ga met een vriendin al je favoriete winkels af. Neem rustig de tijd en shop een nieuwe outfit bij elkaar. Heb je al een volle kledingkast? Ga dan op zoek naar de juiste make-up om je look helemaal af te maken. Met een combi van de nieuwste mode en de mooiste make-up kun je goed voor de dag komen. Zorg ook voor de juiste accessoires, zoals een Huawei Ascend G525 hoesje, Nokia 1520 cover of ander telefoon hoesje voor één van je andere gloednieuwe speeltjes. Als je goed voor de dag komt, zorgt dat voor zelfvertrouwen, waardoor je stresslevel naar beneden gaat. Shoppen is dus eigenlijk een heel gezonde bezigheid!

Dit artikel is geschreven door E. de Waal.