brush cleaner
Mijn kwasten reinigen doe ik veel te weinig. Het is eigenlijk best belangrijk om elke week je kwasten te wassen en dat is iets wat ik eigenlijk echt niet doe. Ik vind uitgebreid wassen te veel werk kosten en het duurt best wel lang voordat de kwasten droog zijn. Dus heb ik er vaak geen zin in. In de goodiebag van het Hema event zat een Cosmetic Brush Cleaner. Super leuk, want ik was van plan een brush cleaner te kopen. Ik twijfelde alleen nog tussen die van Kruidvat en Hema. Nou kwam dat even goed uit!

brush cleaner
Dit is hoe de Cosmetic Brush Cleaner eruit ziet. Ik vind de verpakking er heel erg leuk uitzien. Een mooie strakke transparante fles met doorzichtige vloeistof. De matt zwarte dop maakt de fles helemaal af. Ja ik ben fan! Er zit 200 ml in en ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe lang je hiermee kunt doen. Omdat dit natuurlijk mijn eerste brush cleaner is, maar deze zullen jullie wel voorbij zien komen in mijn opgemaakt filmpje.

brush cleaner
De Cosmetic Brush Cleaner ruikt naar een soort nagellakremover, maar dan heel licht. Hij ruikt dus niet heel lekker, maar er zit een geur doorheen wat hem iets lekkerder laat ruiken. Gelukkig gebruiken we het voor kwasten en niet als parfum.

brush cleaner
Hoe maak je nou je kwasten schoon met deze reiniger?
Hier heb ik voor jullie een filmpje gemaakt. Die konden jullie deze week zien. Je doet bijvoorbeeld wat product op een wattenschijfje, een tissue of een handdoekje. Daar ga je met je kwast overheen, net zo lang totdat er niks meer vanaf komt. Je kunt ook je kwast dippen in de reiniger.

brush cleaner
Het makkelijke is dat je je kwasten heel snel met deze brush cleaner kan wassen. Ze zijn heel erg snel droog. Het ligt eraan hoeveel haren een kwast heeft, maar mijn oogschaduwkwasten kon ik na een kwartiertje ongeveer wel weer gebruiken. Geen gedoe dus meer met een hele dag wachten.

brush cleaner
De kwastenreiniger maakt de kwasten niet helemaal perfect schoon. Ik merk wel dat echt goed wassen je kwasten beter reinigt, maar dit is zo gebeurt en naar mijn idee velen malen fijner.

brush cleaner
Ik vind het een ontzettend fijn product. Het is echt slim bedacht en het gaat heel erg snel. Je kwasten worden weer schoon en je kunt ze weer snel gebruiken. Ik kan enorm veel punten verzinnen waarom ik mijn kwasten liever reinig met een kwasten reiniger dan uitgebreid wassen. Ik zou nog wel aanraden om je kwasten ook eens in de zoveel tijd nog even uitgebreid te wassen.

Deze Cosmetic Brush Cleaner kost €4,50 en is te koop bij de Hema.

x Daniëlle