cake in a mug
Op mijn vrije dag thuis zitten lekker blog te lezen met een kop thee en iets lekkers. Hmm, dat laatste is niet waar. Want eigenlijk was het tijd om boodschappen te doen en hadden we niet echt iets lekkers in huis. Dan is het tijd om zelf wat lekkers te maken, maar lang in de keuken staan vind ik ook weer niet leuk. Dat word dus even een kort recept opzoeken op internet. De meeste ingrediënten hadden we natuurlijk niet in huis. Toen zag ik een ‘cake in a mug’ recept. Allemaal ingrediënten in een mok, even in de magnetron en klaar is je snack. Natuurlijk had ik daar ook niet alle ingrediënten voor in huis. Dus ging ik zelf maar wat ingrediënten bij elkaar sprokkelen en dit was het resultaat. 

Van dit ‘cake in a mug’ recept zijn enorm veel varianten. Zoek eens op Youtube en je vind er genoeg. Ik heb geen idee of mijn variant ook al bekend is, omdat ik zelf een aantal ingrediënten heb weg gelaten en heb bijgevoegd.

Alle ingrediënten bij elkaar pakken. Even mengen, in de magnetron voor drie minuutjes en klaar is je heerlijke tussendoortje. Nou laten we beginnen.

cake in a mug
Wat ben je allemaal nodig?

  • 3 eetlepels witte basterd suiker
  • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Chocolade
  • en een mok of een klein bakvormpje (lees helemaal onderaan de pagina)

cake in a mug
Wij hadden ook geen chocolade in huis dus heb ik maar chocolade paaseitjes gepakt. Ik koos voor pure chocolade. Omdat wij pure paaseitjes toch niet lussen en in dit recept proef je niet extreem verschil tussen puur en melk. Als eerst schraap ik wat van de eitjes. Daarna snijd ik het een beetje in kleine stukjes totdat ik dit overhoud. Je kan natuurlijk ook een reep chocolade pakken. Veel makkelijk!

cake in a mug
Ik meng trouwens eerst alles in een schaaltje, maar het kan ook makkelijk direct in een mok. Voeg bij de chocolade vier eetlepels zelfrijzend bakmeel en drie eetlepels suiker. Meng dit goed.

cake in a mug
cake in a mug
Voeg nu het ei toe en roer ook dit weer goed door. Als je dit hebt gedaan, dan ziet het eruit als op de tweede foto hierboven.

cake in a mug
cake in a mug
Dan is het tijd voor de melk en de olijfolie. Ook dit moet je weer goed mengen. Dan is je beslag al helemaal klaar. Doe dit geheel in een mok of in een bakvormpje en zet het daarna in de magnetron.

cake in a mug
cake in a mug
Ik zet hem voor ongeveer drie minuutjes in de magnetron op de hoogste stand. Je kent je eigen magnetron natuurlijk het beste. Dus als je denkt dat hij wat langer of wat korter moet dan kan je dat natuurlijk doen.

cake in a mug
Nu kun je weer lekker verder met waar je mee bezig was onder het genot van en heerlijk tussendoortje. Hij was heel erg lekker en ik wil zeker nog andere varianten proberen. De bovenkant was een beetje krokant en de binnenkant was nog lekker smeuïg met de gesmolten chocolade. Hmm! Wel was hij heel erg machtig.

cake in a mug
Als je mijn receptje gaat maken dan zou ik het leuk vinden als je een foto naar mij toe stuurt via Social Media. Vind ik heel erg leuk om te zien!

x Daniëlle

 

EDIT: Mijn moeder leest natuurlijk ook mijn blog en die vertelt mij dat je metaal niet in de magnetron mag zetten (oeps!) Dus als je dit ook gaat doen, gebruik dan een mok! Gelukkig heb ik er niks van gemerkt, maar ik had ook geen enkel idee.