happy life boek mascha review
De laatste tijd is Mascha echt mijn favoriete blogger geworden. Ik vond altijd haar filmpjes leuk en sinds ze is begonnen met vloggen is ze steeds meer mijn favoriet geworden. De meesten van jullie volgen Mascha waarschijnlijk wel en anders moet je er wel eens van gehoord hebben. Mascha is namelijk full time beautyblogger en heeft meer dan 100.000 volgers per dag. Op haar Beautygloss Party lanceerde ze haar boek en afgelopen dinsdag kreeg ik dan ook eindelijk het boek binnen.

happy life boek mascha review
Het boek heet Happy Life en gaat eigenlijk niet over beauty, maar over liefde, genieten, jezelf zijn en carrière. Het boek bevat 165 pagina’s en heeft eigenlijk allemaal korte hoofdstukjes. Ik ben een persoon die heel erg langzaam leest of weer eens was afgeleid waardoor ik het wel gelezen heb, maar niet meer weet wat ik gelezen heb. Daarom lees ik ook bijna nooit boeken en dus liever tijdschriften omdat dat allemaal korte tekstjes zijn. Dit boek is dus eigenlijk perfect voor mij. Ik wilde hem heel graag hebben omdat Mascha hem geschreven heeft en ik gewoon heel benieuwd was hoe het boek nou uiteindelijk was geworden. Ze had het er namelijk ontzettend vaak over in haar leuke vlogs.

happy life boek mascha review
Als vormgever zelf vind ik het ook leuk om het boek te beoordelen op de vormgeving. De foto op de voorkant, maar ook de foto’s in het boek vind ik echt prachtig. Het is ook zo leuk dat je dan weer zoveel herkent. Het Josh V jasje van haar shoplog, Manis met haar mooie staart en de kaarsjes naast haar bed. Allemaal dingen die je vaak tegenkomt in haar vlogs en nu ook als foto’s in het boek. Als je het boek dan open doet dat zie je gelijk enorm veel Beautygloss logootjes. Het is een klein detail, maar heel erg leuk gedaan en leuker dan een witte pagina.

happy life boek mascha review
Dan over op de inhoud. Ik ga niet precies vertellen wat er nou allemaal in staat, maar zal wel vertellen wat ik er van vind. Ik vind het heel prettig om te lezen en hoor het Mascha al bijna zeggen. Ze geeft heel vaak tips op haar site of in haar vlogs en ook in dit boek komt het allemaal terug. Ze zet je aan het denken als je het leest. In één van de eerste hoofdstukken gaat het over een studie en ze legt uit dat het heel belangrijk is en ook waarom. Het is fijn om te lezen en het zet je zeker weer even aan het denken. Een aantal tips ga ik er dan ook uit meenemen.

Ze vertelt haar ervaringen en wat zij ervan vindt. Het boek vind ik heel inspirerend en vind het leuk om te lezen. Ze geeft handige tips en ookal ben ik al een aantal tips op haar site tegengekomen. Ik vind het leuk om zo weer terug te lezen in vorm van een boek.

happy life boek mascha review

Happy Life Conclusie:

Het boek leest lekker vlot en is eigenlijk op dezelfde manier geschreven als op haar blog. Het zijn korte hoofdstukjes en dat vind ik erg fijn. Waardoor je even snel tussendoor een hoofdstukje kan gaan lezen en niet in het midden van het hoofdstuk moet stoppen, later weer verder gaan en niet meer weten waar het over ging. Dat is herkenbaar voor mij. Ik heb hem nog niet uit, maar ik ben benieuwd hoe snel ik dit boek uit krijg. Aangezien ik soms wel een paar maanden kan doen over een boek van 300 pagina’s.

Wil je een voorproefje lezen? Dat kan. Je kan namelijk de eerste 21 pagina’s van het boek bekijken. Het boek kost €14,95 en is te koop in een boekhandel en op bol.com.