real techniques
Kwasten is een goed begin voor een mooie make-up look. Ik vind het ook belangrijk om goede en fijne kwasten te hebben en kocht daarom op aanraden van heel veel bloggers de Real Techniques Expert Face Brush en de Real Techniques Blush Brush. Of nouja, eigenlijk kocht mijn moeder ze. Ze zijn aan de prijzige kant en ik schrijf nu een review waarin ik laat weten of ze het de moeite waard zijn.

real techniques
De verpakking is in ieder geval al super. Alleen de plastic verpakking verdient al een pluspunt. Je gooit het (in de meeste gevallen) weg, maar het trekt direct al mijn aandacht. Ik hou echt van mooie verpakkingen. De kwast zelf is ook al erg mooi. Ze voelen heel stevig aan en hebben een opvallende kleur steel. Ook is de steel heel breed en kun je hem zelfs neerzetten.

real techniques
Laten we als eerst beginnen met de Blush Brush. Hij is lekker roze en daar houd ik wel van. Het is echt een hele grote kwast en zoiets kom je niet vaak tegen. De haren zijn super zacht en staan niet heel dicht op elkaar. De blush breng je hiermee eigenlijk precies goed aan. Niet te gepigmenteerd doordat de haren dicht op elkaar staan, maar gepigmenteerd genoeg zodat je wat van de blush ziet. Alleen moet ik eerlijk zeggen dat ik niet super verbaasd ben over deze kwast. Het is een fijne blush kwast als je die zoekt en ik ga hem ook zeker niet vervangen, maar ik weet zeker dat er wel veel goede budget toppers zijn. Ik vind hem fijn, maar als jij dit veel geld vind voor een kwast dan zou ik opzoek gaan naar een budget variant. Hele fijne, maar niet verbazingwekkend. Hopelijk begrijp je me goed.

real techniques
Dan over naar de Expert Face Brush. Hier ben ik een stuk enthousiaster over. De kwast zelf is best klein en niet helemaal rond. Hij is een beetje ovaal. De haren staan dicht op elkaar waardoor je de foundation goed dekkend aanbrengt. En geloof me, dat doet hij! Dit is een kwast waar ik wel echt van denk: Wauw! Ik merk dat ik hem veel fijner vind dan de kwasten die ik tot nu toe heb gehad voor foundation. Hij brengt het makkelijk aan, brengt het dekkend aan en is fijn in gebruik.

real techniques
real techniques
De kwasten hebben tot nu toe nog geen enkele haar los gelaten en zijn nog net zoals in het begin. Ik gebruik ze al een aantal weken en de Expert Face Brush is nog steeds heel stevig. Ik gebruikte hiervoor een RT dupe van eBay die ik ook fijn is, maar nu wel aan vervanging toe zou zijn omdat hij zijn stevigheid verliest.

real techniques
Conclusie:
De Expert Face Brush is dus echt een aanrader! Hij is heel goed in zijn werk en heeft me wel doen verbazen. De Blush Brush vind ik ook erg fijn, maar ik verwacht dat er wel goede budget toppers zijn. Fijne kwast, vind hem het geld waard door de goede kwaliteit van de kwast, maar zou het geen wereldramp vinden als hij niet meer te koop zou zijn. Hopelijk leg ik het goed uit, want ik ben er zeker niet negatief over. Ik wil echt mee kwasten van Real Techniques. Ik ben fan! Welke kwasten van RT raad jij mij nog aan?

De Expert Face Brush heeft een prijs van €14,50 en de Blush Brush een prijs van €13,25 en zijn te koop bij onder andere Alice & Jo.

x Daniëlle