Rituals Hammam Body Mud
Er zijn zo veel merken die ik nog heel graag zou willen proberen en Rituals was daar één van. Rituals is een merk waar je heel veel bloggers over hoort. Via een persbureau heb ik mogen kennis maken met dit product van Rituals. Altijd als ik alle reviews lees dan wil ik het product heel graag zelf proberen en er staan ook nog zeker een aantal producten van Rituals op mijn wishlist. Vandaag heb ik een review voor jullie over deze Hammam Body Bud.

Rituals Hammam Body Mud
De Hammam lijn van Rituals bestond al een tijdje, maar ze hebben de lijn vernieuwt. Er zijn een aantal nieuwe producten aan toegevoegd en een paar verpakkingen veranderend, maar dit product heeft een nieuwe formule gekregen. De verpakking is donkerbruin en het is een keer wat anders dan een knal kleur. De verpakking heeft een draaidop en geen klikdop en dat vind ik wel lastig voor onder de douche. Wel vind ik het handig dat het een tube zit in plaats van in een pot.

Dit is wat Rituals erover zegt:
De combinatie van mineraalrijke rhassoul klei en verfrissende eucalyptus in de vernieuwde Hammam Body Mud geeft deze zuiverende scrubmodder een revitaliserend effect. De fijne, natuurlijke scrubkorrel geeft de huid een fris en soepel uiterlijk. Daarnaast kan het product ook als diep reinigend kleimasker gebruikt worden.

Rituals Hammam Body Mud
Het is dus een scrub die op verschillende manier gebruikt kan worden. Je kan hem gebruiken door gewoon je huid te scrubben, maar je kan hem ook gebruiken als kleimasker. Je laat hem dan vijf minuten intrekken en spoelt hem daarna weer af. Weet je nou niet precies wat scrubben is? Lees dan even dit artikel van mij met uitleg. Beide manieren heb ik geprobeerd. De eerste manier vind ik toch het prettigst omdat het snel werkt, maar de tweede manier vind ik ook niet verkeerd. Dan smeer ik me in met de scrub doe ik vijf minuten nog even wat andere dingen. Zoals mijn make-up eraf halen en daarna stap ik onder de douche en spoel ik het af.

De scrub ruikt heel erg sterk naar een eucalyptus geur. Je moet ervan houden, maar ik vind het toch wel lekker. Het is echt een sterke geur en opent mijn neuswegen.

Rituals Hammam Body Mud
De scrub voelt echt als een soort modder. Hij voelt heel stevig aan en valt niet zomaar van je huid af. Hij is helemaal grijs en er zitten stevige kleine scrubdeeltjes in. Als ik scrub, dan merk ik dat ik wel effectief scrub.

aqua/water, disodium lauryl sulfosuccinate, glycerin, sodium cocoyl isethionate, hydrated silica, cetearyl alcohol, zea mays (corn) starch eucalyptus globulus leaf oil, sodium chloride, moroccan lava glay, mentha arvensis leaf oil, bambusa arundinacea (bamboo) stem extract, menthol, xanthan gum, hydrogenated castor oil, titanium dioxide (CI 77891), phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, CI 77499 (iron oxides), CI 77492 (iron oxides), limonene

Hier zie je de ingrediënten van de scrub. Het is een scrub met weinig olie. Op MissLipgloss las ik dat als je met een scrub scrubt waar veel olie in zit dat je dan sneller vlekken en strepen krijgt als je je huid daarna gaat zelfbruinen. Handig om te weten en dus nog een pluspuntje aan deze scrub.

Rituals Hammam Body Mud
Ik vind het een fijne scrub doordat hij echt anders dan andere scrubs is en hij is heel fijn in gebruik. Ook vind ik het leuk dat je hem op twee manieren kan gebruik. Aanrader dus.

De vernieuwde Ayurveda- en Hammam-collecties zijn verkrijgbaar in alle Rituals-winkels, bij de Rituals-shops in de warenhuizen en via Rituals.com. Dit product kost €10,- en je krijgt er dan 150 ml voor.

x Daniëlle