kruidvat olive macadamia body butter review
Mijn allereerst body butter die ik kocht was van de Kruidvat. Ik begon net met blogs lezen en iedereen had het maar over body butter. Iedereen had het erover hoe fijn het was en dat vooral de butters van The Body Shop erg fijn waren. Die vond ik alleen wat prijzig. Ik zag toen een aantal leuke nieuwe body butters bij de Kruidvat staan en ik nam ze mee! Een aantal geuren waren net nieuw en ik gebruikte ze met regelmaat. Kruidvat heeft nu weer een aantal nieuwe body butters waar ik vandaag voor jullie één van ga reviewen.

kruidvat olive macadamia body butter review
De body butter zit in een pot met een inhoud van 200 ml. De verpakking vind ik er leuk uitzien en vooral de zijkant. Daar staat namelijk nog body butter op met de iconen van de ingrediënten. Handig dus voor als je meer hebt, want je ziet direct voor welke je wil gaan.

De geur die ik heb is de geur Olive & Macadamia. Hoewel ik olijven echt niet lus, vind ik de geur van olijven wel echt erg lekker. De geur Macadamia kende ik eigenlijk nog niet. Macadamia is eigenlijk een noot met veel vitaminen en mineralen in zich. Het verzacht de huid en geeft bescherming tegen het uitdrogen van de huid. Macadamia is vooral goed geschikt voor de droge, rijpe en gevoelige huid. Ook olijven bevatten veel vitaminen en mineralen. Olijven verstevigen je huid en zijn ook verzorgend voor een droge huid. Nou klinkt goed toch?! Deze body butter is ook dermatologisch getest.

kruidvat olive macadamia body butter review
De geur Olive & Macadamia is een heerlijke warme geur. Echt een lekkere herfst en wintergeur als je het mij vraagt. Wat ik precies ruik is lastig te omschrijven omdat ik de geur van Macadamia niet echt ken.

Ingrediënten: Aqua, Paraffinum Liquidum, Paraffin, Glyceryl Stearate Se, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Butter, Tocopheryl Acetate, Olea Europaea Oil, Macadamia Ternifolio Seed Oil, Panthenol, Benzophenone-4, Carbomer, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Disodium Edta, Sodium Acrylates Copolymer, PPG-1 Trideceth-6, Parfum, Coumarin, Linalool, Limonene, Phnoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Caramel, CI47005

Een body butter kun je een beetje vergelijken met een body lotion, maar dan is dit wat harder en dikker. Je kunt het over je hele lichaam smeren, maar niet op je gezicht. Vooral in de winter is body butter erg fijn, want het verzorgt je droge huid erg goed. In de winter is je huid namelijk droger dan in andere seizoenen. Een Body Butter is ook net een tikkeltje hyrdraterender dan een body lotion. Dus voor de winter is een butter dus erg fijn.

Ik vind het een fijne body butter. Niks mis mee eigenlijk. Hij smeert makkelijk uit en trekt goed in. Ik breng liever niet teveel aan want dan duurt het lang voordat het ingetrokken is. Body butter breng ik zelf graag aan na het douchen en voor het slapen. Het is een fijne voedende butter. Het is een fijn product en dat voor zo’n klein prijsje! Ik ben er echt heel blij mee.

kruidvat olive macadamia body butter review
Naast deze geur zijn er ook nog drie andere varianten verkrijgbaar. Namelijk Blueberry Lychee, Coconut Sheabutter en Honey Cacaobutter. Naar die laatste ben ik ook nog wel benieuwd! Deze Kruidvat body butter kost maar €2,49 en is sinds kort te koop bij de Kruidvat. Ook is hij online te koop.

x Daniëlle

Het product uit dit artikel is gesponsord ter review. Lees mijn disclaimer.