banaan ei pannenkoekjes recept
Van gezond eten houd ik wel, maar dan moet het wel makkelijk te maken zijn vind ik. Lang in de keuken staan is niet voor mij weggelegd. Afgelopen week had ik nog vakantie en besloot ik om eens een lekkere en gezonde lunch te gaan maken voor mijzelf. Het is echt een enorm simpel recept, waar je maar twee ingrediënten voor nodig bent. Het recept heb ik van een meisje van stage een half jaar geleden en het is echt enorm lekker en daarom deel ik het graag met jullie.

Ingredienten voor banaan ei pannenkoekjes:
1 Rijpe Banaan
2 Eieren
Eventueel wat Kaneel
Eventueel wat Bosbessen
Eventueel wat Honing

Het eerste wat je doet is het prakken van de banaan. Ik heb ondertussen wel gemerkt dat een rijpe banaan het lekkerst is. Hier zit naar mijn idee wat meer smaak aan en die proef je dus ook wat meer door de pannenkoekjes. Voeg daarna de twee eieren toe. Wat nu ook wel lekker is, is om nog wat kaneel toe te voegen, maar ik besloot dit later te doen.

banaan ei pannenkoekjes recept
Vet de pan een beetje in. Pak een grote lepel en giet het mengsel in de pan. Maak de pannenkoekjes maximaal 10 centimeter groot want anders is het lastig ze om te draaien. Het mengsel is namelijk best dik en de onderkant word dus snel bruin terwijl het lastig is hem om te draaien. Hoe kleiner de pannenkoekjes, hoe makkelijk het dus is om ze om te draaien. Zet ook het vuur wat lager zodat ze niet te snel bruin worden.

banaan ei pannenkoekjes recept
Van dit mengsel kan je ongeveer 6-7 kleine pannenkoekjes maken. Leg ze als ze klaar zijn op een bord en giet er nog wat honing en kaneel bij op smaak. Zelf vind ik bosbessen er ook erg lekker bij, maar zonder dit alles zijn ze ook erg lekker. Ik eet heel weinig bosbessen, maar voor dit soort receptjes wil ik toch een handje vol hebben. Daarom even een tip van mij. Koop een pakje bevroren bosbessen uit de diepvries in de supermarkt. Kun je makkelijk in de diepvries bewaren en ze ontdooien erg snel. Ook makkelijk voor een smoothie dus.

Eetsmakelijk! Ze zijn echt heerlijk! Ga jij ze ook binnenkort maken?

x Daniëlle