Ineens had bijna iedereen het. Micellair water. Het is een reiniger om je make-up ermee af te halen. Micellair water heeft een speciale formule waarmee je make-up er goed af kan halen. Je kan het zowel voor je ogen als de rest van je gezicht gebruiken. Het is een milde reiniger en dus goed geschikt voor een gevoelige huid of ogen. Ik kocht de Nivea Sensitive 3-in-1 Micellair Water. Klinkt als een wondermiddeltje toch? Benieuwd of het werkt?


Micellair water bevat dus een speciale formule die het vuil en de make-up absorbeert. Je huid word hierdoor dus goed gereinigd. Daarnaast werd het ook nog hydraterend. Tijdens een aanbieding bij Kruidvat kocht ik een micellair water van Nivea. Namelijk de Nivea Sensitive 3-in-1 Micellair Water. Ik hoorde over elk merk wel positieve verhalen en omdat Nivea in de aanbieding was, kocht ik Nivea. De verpakking is simpel, transparant en handig met de klikdop.

Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Glyceryl Glucoside, Glycerin, Sorbitol, Decyl Glucoside, Poloxamer 124, Polyquaternium-10, Disodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Acetate, Propylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol

Hier zie je de ingrediënten van de reiniger. Deze micellair water bevat geen parfum, geen parabenen, geen alcohol en geen kleurstoffen. De overige ingrediënten zien er ook wel goed en verzorgend uit.


Wat vind ik er nou van? Nou om eerlijk te zijn: overhyped! Het handige vind ik dat je al je make-up ermee af kan halen, maar dan moet het wel werken. Mijn gezichtsmake-up doet hij nog redelijk, maar lang niet zo goed als mijn andere reinigers. Mijn oogmake-up is al helemaal een drama. Het wil wel, maar de restjes mascara en oogpotlood blijven echt zitten. Met heel hard boenen, is het misschien bijna weg. Nou dat wil ik niet. Voor mij werkt dit product misschien wat beter als een toner, maar als enige reiniger echt niet. Hij is voor de gevoelige huid en gevoelige ogen, maar als er wat per ongeluk in mijn ogen komt dan prikt het echt enorm en daar heb ik normaal nooit last van. Verder is hij wel verzorgend voor mijn huid en geeft het geen trekkerig gevoel. Wat ik dan dus wel weer fijn vind.


Deze micellair water kocht ik in combinatie met deze twee producten hierboven, waar ik sowieso al wel wat enthousiaster over ben. Binnenkort komen daar ook reviews van online.

Prima als toner dus voor mij, maar als reiniger… Nee, niet voor mij weggelegd. Ik ben fan van de producten van Nivea en gebruik ze dagelijks, maar deze micellair water is niet voor mij weggelegd. Er zijn ontzettend veel positieve reviews, dus wie weet dat het wel voor jou kan werken.

Deze Nivea Sensitive 3-in-1 Micellair Water kost €5,99 en je krijgt er dan 200 ml.

x Daniëlle