Tangle Teezer is een naam van een borstel waar enorm veel mensen gek op zijn. Een borstel waarbij je je klitten nauwelijks meer voelt tijdens het borstelen en wat het borstelen veel makkelijker en prettiger maakt. Toch is deze borstel vrij duur vind ik persoonlijk en hij lijkt me klein in de hand wat me niet prettig lijkt. Tijdens mijn shopsessie bij Beautybay kwam ik een borstel tegen die verdacht veel op die van het merk Tangle Teezer leek, maar dan een stuk goedkoper. Deze borstel heeft mij namelijk maar €3,25 gekost.


Het is een borstel van het eigenmerk van Beautybay. Namelijk uit The Collection van Beautybay. Er zitten een hoop producten tussen waar ik nieuwsgierig naar ben en stiekem heb ik een beetje spijt dat ik niet meer heb gekocht. Wel kocht ik deze borstel in het roze. Hij is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en ook in twee verschillende formaten. Zelf heb ik de ‘large’ versie gekocht omdat mij dit prettiger lijkt om vast te houden.


De borstel komt aan in een plastic transparante verpakking waar niks bijzonders aan is. De borstel zelf is roze van kleur en heeft een bijzondere vorm. Hij houd fijn vast en doordat hij wat langer is, heb je naar mijn idee meer grip. De ‘haartjes’ van de borstel zijn van plastic en hebben twee verschillende lengtes die door de hele borstel zijn verdeeld.


Hier nog een filmpje over de borstel van Beautybay.

Is zo’n borstel nou echt fijner dan een ‘normale’?

Ik ben al jaren een ‘normale’ borstel om dat zo maar te zeggen gewend. Ik vind het prettig en nu kocht ik ineens deze borstel voor erbij. Ik moet zeggen dat ik beiden prettig vind, maar dat deze toch heel anders aanvoelt. Als je je haar borstelt met deze Detangling Brush dan heb je niet het idee dat hij door je haar gaat. Met een normale borstel voel ik altijd wel klitten zitten en als ik dan even wat harder duw dan zijn de klitten weg. Zonder duwen of trekken gaan de klitten uit mijn haar met deze borstel. Het werkt vrijwel pijnloos en heel snel. Zelfs op nat haar als op droog haar. Met deze borstel kam je zo de klitten pijnloos uit je haar!


Het voelt voor mijn gevoel nog zo raar dat mijn klitten zo snel uit mijn haar zijn, want ik ben het al jaren gewend om mijn haar te borstelen met een ‘normale’ borstel. Het is dus even wennen voor mij. Ik raad je hem zeker aan en ook zeker voor de prijs. Zelf heb ik nooit een Tangle Teezer geprobeerd, maar ik denk dat hij aardig in de buurt komt.


De Beautybay The Collection Detangling Brush Large is verkrijgbaar via deze link en kost €6,50.