MUA Luxe Highlighting Palette Review
Sinds 2016 is highlighter echt een ding geworden en kan je er bijna niet meer omheen. Een mooie budget highlighter vinden is nog wel een opgave heb ik het idee. Vandaag review ik een nieuw highlighting palette van MUA, namelijk de MUA Luxe Radiant Illumination Highlighting Kit. Benieuwd of ik het aanraad? Lees dan mijn review.

MUA Luxe Highlighting Palette Review
De MUA Luxe Radiant Illumination Highlighting Kit zit verpakt in een mooi wit doosje met gouden details. De gouden details en het feit dat het product verpakt zit in een doosje geven mij wel echt een luxe gevoel. Het palette zelf is zwart en ook weer met die gouden details. Het palette is compact en toch zitten er maar liefst zes highlighters in. Dat vind ik ook zeker weer een pluspunt! Want vaak zijn highlighter palette’s heel groot en neem ik ze zelf vrijwel nooit mee op reis, maar met deze van MUA kan dat zeker wel! Daarnaast zit er in dit palette ook nog een handig spiegeltje. Al had ik het denk ik wel luxer gevonden als de spiegel over de hele binnenkant was, maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk.

MUA Luxe Highlighting Palette Review
Hier zie je alle zes kleuren nog eens goed op een rij. De kleuren variëren veel van elkaar en dat vind ik goed om te zien. De kleuren lijken zo op de foto allemaal vrij mat, maar misschien pakt het heel anders uit op de huid.

MUA Luxe Highlighting Palette Review
Hier zie je de swatches van alle zes kleuren. Ze lijken nu ook weer vrij mat op de huid. Matte highlighters kunnen ook prachtig zijn, maar ik had gehoopt dat er wel minstens één highlighter bij zou zitten met veel shimmer. De eerste en vierde highlighter bevatten naar mijn idee wel een lichte glans. Hopelijk vallen de kleuren mooi uit op het gezicht!

MUA Luxe Highlighting Palette Review
Links zie je mijn gezicht zonder highlighter. Ik heb op deze foto ook geen blush of bronzer op. Recht zie je mijn gezicht met de highlighter. Op mijn jukbeenderen heb ik de eerste kleur aangebracht, onder de wenkbrauw de tweede en in de binnenste ooghoek de derde.

MUA Luxe Highlighting Palette Review
Links zie je de andere kant van mijn gezicht zonder highlighter, blush en bronzer. Rechts zie je mijn gezicht met de andere highlighters aangebracht. De vierde kleur uit het palette heb ik aangebracht op mijn jukbeenderen, de vijfde kleur onder mijn wenkbrauw en de zesde kleur in de binnenste ooghoek.

MUA Luxe Highlighting Palette Review
Ik moet zeggen dat de kleuren anders uitvallen op het gezicht als op de swatches en dat in positieve zin. De eerste en de vierde kleur hebben een mooie subtiele glans op mijn gezicht. De eerste kleur is mooi koel en ijzig van kleur en de vierde kleur juist weer mooi warm. De andere vier kleuren lijken vrijwel mat op mijn gezicht. Wat ik jammer vind aan de eerste en de vierde kleur is dat je ze niet mooi kan opbouwen. De glans vind ik bijvoorbeeld prachtig, maar die zal altijd heel subtiel blijven. Als ik namelijk meer aanbreng dan wordt de glans iets heftiger, maar vooral de kleur wordt daardoor heftiger. Daardoor krijg je echt een hele lichte streep op je wang en dat wil je niet. De andere kleuren zijn niet helemaal geschikt voor mijn huidskleur. Ze zijn al snel te donker om voor mij om mee te kunnen highlighten.

MUA Luxe Highlighting Palette Review

Conclusie MUA Luxe Radiant Illumination Highlighting Kit:

Voor mij persoonlijk is de MUA Luxe Radiant Illumination Highlighting Kit een no-go helaas. De kleuren in dit palette zijn naar mijn idee niet helemaal gericht voor één type huidskleur. Voor elke huidskleur zit er wat bij. Iets wat wel goed is, maar beter was geweest als er meerdere palette’s waren of als ze los verkrijgbaar zouden zijn. Nu zal ik namelijk vier kleuren nauwelijks gaan gebruiken omdat ze te donker zijn als highlighter voor mij. Voor de rest mis ik ook echt een highlighter met veel glans. Matte highlighters vind ik zeker mooi, maar ik gebruik ze wel in combinatie met een glanzende highlighter. Een matte highlighter vind ik bijvoorbeeld heel mooi op het voorhoofd, de neusbrug en de kin, maar op mijn jukbeenderen wil ik wel graag veel glans. De enige kleuren die glans bevatten zijn de eerste en de vierde en die bevatten ook nog eens heel weinig glans. Daarnaast als je ze opbouwt, is het vooral de kleur die intenser wordt. Alleen niemand wil een strakke witte streep op haar gezicht neem ik aan. Al met al bevat dit palette voor mij te veel minpunten om aan te kunnen raden helaas! Tenzij je opzoek bent naar een matte highlighter met pigment, dan zou het een optie voor je kunnen zijn.

Het MUA Luxe Radiant Illumination Highlighting Kit is verkrijgbaar voor een prijs van €7,49 bij onder andere Kruidvat en online.

Het product uit deze review heb ik ontvangen van een PR- bureau. Dit beïnvloed mijn mening niet. Lees mijn disclaimer.