benefit that gal review primer
Één van de meest verkochte producten van Benefit is de brightning face primer “that gal”. Met veel geluk heb ik deze primer gewonnen via de Instagram van Benefit en eindelijk is het tijd om hem te reviewen.Tijdens het schrijven van deze review kwam ik erachter dat er ook een doosje bij de verpakking hoort te zitten. Helaas heb ik die niet ontvangen, maar dat is geen probleem. Gelukkig draait het om de primer zelf. Elke dag ben ik met vormgeving bezig vanwege mijn opleiding en ik kan je vertellen dat ik de vormgeving van dit product prachtig vind. De kleuren, de illustraties, de lettertypes. Ja, ik vind het mooi! Het is simpel, maar toch schattig en typisch Benefit. Ik hou van hun luxe, schattige en mooie verpakkingen.


De verpakking heeft een dop met daaronder nog een extra bescherm dopje. Daarna vind je allemaal gaatjes. Als je aan de onderkant van de verpakking draait, dan komt hier op een gegeven moment het product uit.


De primer is op verschillende manieren te gebruiken. Je kan hem enkel alleen op je gezicht doen en je kan hem onder je foundation dragen.


Breng de primer aan op je vingers en daarna op je gezicht. De primer zelf is roze van kleur en voelt erg vloeibaar en zacht aan. Vaak voel je bij primers echt de siliconen, maar dat is bij deze niet het geval. Bij het gebruik van de primer komt er een heerlijk kamille en frambozen geur vrij. Erg lekker en zeker niet te sterk.


Zodra je de primer op je huid smeert is hij roze van kleur. Als hij uitgesmeerd is, dan heeft hij een hele mooie en subtiele glow. De primer bevat lichtreflecterende deeltjes en laat je huid stralen. Daardoor is het ook een goede tip om dit product te dragen als je eigenlijk helemaal geen make-up op zou willen doen. Het laat je huid net wat meer stralen, gelijkmatiger en gezonder eruit zien.

De geur van de primer vind ik ook een pluspunt. Hij ruikt heel erg lekker, zonder te overheersen. De primer voelt licht en luchtig aan op mijn huid, ik krijg er een mooie glow van en mijn poriën lijken wat minder opvallend. Toch wil ik erbij zeggen dat ik hem verder niet heel bijzonder vind. Ik heb er veel positiefs over gelezen, maar ik merk er niet veel van. Hij voelt heerlijk aan, ruikt heerlijk, de glow is mooi maar that’s it voor mij. Ik heb betere primers voor onder een foundation. Wel heb ik gelezen dat hij juist mooi is zonder foundation en alleen zo op je gezicht te dragen. De glow zie je dan inderdaad heel goed, maar nee ik ben er niet razend enthousiast over. Jammer! Ik vind het opzich wel een fijn product, maar niet zijn prijs waard.


Een nadeel is toch wel de prijs. De producten van Benefit zijn prijzig, maar dan heb je ook wat. De verpakkingen zien er altijd mooi uit en de kwaliteit is vaak ook erg goed. Zo jammer genoeg niet voor mij bij deze primer. Deze primer kost €30,- en is verkrijgbaar bij de Douglas filialen met een Benefit Bar of online in de webshop.