wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg
In het filmpje van afgelopen zondag liet ik jullie zien hoe ik mijn wenkbrauwen bijtekent. Eigenlijk doe ik dit nog helemaal niet zo heel lang. Eerder dacht ik altijd dat ik het niet nodig vond om mijn wenkbrauwen bij te tekenen omdat ik wel volle wenkbrauwen had. Toen ik het uiteindelijk ben gaan doen, kwam ik er toch achter dat het echt een verschil geeft. Vandaag ga ik je laten zien wat het verschil is als je je wenkbrauwen bijtekent en met welke producten je dit kunt doen. In dit artikel vertel ik je alles over wenkbrauwen!

wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg

Waarom je wenkbrauwen bijtekenen?

Van sommige mensen hoor ik wel dat ze er niks van snappen. Eerst je wenkbrauwen kaal plukken en dan alles er weer aan tekenen. Misschien ook wel een herkende uitspraak van misschien je vriend? Hierboven zie je mijn wenkbrauwen zonder poeder en met poeder.

wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg
wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg
Hierboven zie je mijn wenkbrauwen bijgetekend en ook het effect full face. Persoonlijk vind ik het veel mooier. Misschien vind je het wat heftig of wat te strak, maar dit kan je natuurlijk allemaal zelf bepalen. Wenkbrauwen zijn de laatste paar maanden wel een soort trend in ‘beautyland’ om het zo maar te noemen.

Waarmee teken je dan je wenkbrauwen bij?

Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen. Persoonlijk vind ik poeder het fijnste product om mijn wenkbrauwen mee te tekenen. Ondertussen heb ik vrijwel alle manieren geprobeerd, maar toch kom ik terug op deze.

wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg

Poeder

Wenkbrauwpoeder lijkt heel erg op oogschaduw, maar is toch net wat anders. Wenkbrauwpoeder is mat, stoef en heeft vaak een wat asigere ondertoon. Mijn tip voor als je een poeder zoekt: kijk naar de ondertoon van de poeder. Veel producten hebben namelijk meer een rodere ondertoon, maar in veel gevallen moet je voor de grijze ondertoon gaan. De poeder van Catrice, Wet n Wild en van Benefit vind ik een aanrader. Ook Essence heeft sinds kort een wenkbrauwset met drie kleuren, een highlighter en twee tools.

wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg
wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg

Potlood

Je hebt van veel verschillende merken ook potloden voor de wenkbrauwen. Hiermee kan je heel precies haartjes tekenen. Het is ook een fijne manier en het werkt snel. De potloden van de Hema en van Anastasia vind ik wel een aanrader.

wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg
wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg

Gel

Je hebt tegenwoordig ook gel om je wenkbrauwen mee bij te werken. Je hebt transparante gel om je wenkbrauwen mee te fixeren, maar je hebt ook gel met een kleurtje. Als je dit enkel aanbrengt dan zullen je wenkbrauwen voller lijken en krijgen ze meer kleur. Misschien een leuke tussenstap voor als je nog niet direct je wenkbrauwen strak wil gaan tekenen. Gel heb je in een vaste en in een vloeibare vorm. Namelijk in een soort mascara verpakking of in een soort potje. Bij die van onder andere Benefit en Elf zit er een gel bij waardoor je preciezer kan tekenen. Carice heeft bijvoorbeeld ook een Eyebrow Filler en Anastasia heeft een transparante gel. Dit zijn enkel voorbeelden en producten van die ik fijn vind. Catrice heeft ook nog een gel in een vast vorm, maar dan in een stik.

wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg
wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg

Stift

Ondertussen heb ik dit bij nog maar 1 merk gezien, maar Catrice heeft een stift om je wenkbrauwen mee bij te tekenen. Het werkt heel snel, heel precies en je kan het erg strak bij tekenen. Jammer genoeg heeft Catrice nog niet extreem veel keuzes in kleur, maar ook dit vind ik een snelle en makkelijke manier. Hierboven vind je ook een foto van mijn wenkbrauwen. Op foto 1 heb ik geen product op mijn wenkbrauwen, op foto 2 poeder en op foto 3 deze stift.

wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg

Swatches

Hier zie je de swatches van de producten die ik heb genoemd. Zo kun je het een beetje vergelijken.

wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg
wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg

Hoe teken je je wenkbrauwen bij?

Je kan kiezen om een sjabloon te kopen om bij te tekenen. Dit zijn transparante sjablonen waarmee je met poeder bijvoorbeeld je wenkbrauwen kan invullen waardoor ze direct een mooie vorm hebben. Het nadeel hiervan is wel dat het misschien niet 100 % bij je gezicht past.

Je kan je ook laten adviseren, maar je kan het ook zelf bepalen. Kijk daarvoor recht in de spiegel. Pak er een recht en smal voorwerp bij, bijvoorbeeld een potlood. Houd deze naast je neusvleugel langs je binnenste ooghoek. Hier begint je wenkbrauw. Houd het potlood naast je neusvleugel en naast je iris. Hier is als ware de hoek van je wenkbrauw. Hou het potlood naast je neusvleugel en naast je buitenste ooghoek. Hier eindigt je wenkbrauw.


wenkbrauwen bijtekenen tutorial uitleg
Zo dat waren dan alweer al mijn tips voor het bijtekenen van je wenkbrauwen. Hierboven zie je nog een filmpje van hoe ik mijn wenkbrauwen bijteken. Het is een lang artikel geworden, maar ik heb wel alles kunnen vertellen. Hopelijk heb je er wat tips uit kunnen halen! Good luck!