discover make-up the college
Het jaar begon goed door vijf keer mijn maandag avond in Alkmaar door te brengen. Jammer genoeg is dat al weer over. Vier weken lang heb je op mijn blog een verslag kunnen lezen van de Discover Make-up Cursus die ik volgde bij The College en afgelopen maandag was de laatste keer. In dit artikel laat ik je voor de laatste keer een aantal tips weten en hoe ik het vond.

discover make-up the college
discover make-up the college
De make-up stond alweer klaar. Even op iedereen wachten en de laatste les kon beginnen.

Smokey Eyes

discover make-up the college
In deze les gingen we weer een smokey eyes maken, maar dan wel met felle kleuren! Als eerst begon Carlijn met het reinigen van de huid en het epileren van de wenkbrauwen wat we een aantal lessen eerder hadden geleerd. Daarna was het tijd voor de dagcrème. Het is handiger om de dagcrème pas na het epileren aan te brengen want daardoor heb je meer grip op de haartjes.

discover make-up the college
Dit keer gebruikte Carlijn weer een CC Cream voor het gezicht en liet zien welke kleur het beste matchte met haar huid. Daarna poederde ze het geheel af. Ze gebruikte na de poeder nog een cream blush en depte deze in de huid.

discover make-up the college
Al snel begon ze met de ooglook en de basis deed ze hetzelfde als bij de vorige uitleg die je hier vind. Eerst een lijntje met een lippotlood boven de wimperrand en deze mag je daarna naar boven vervagen. Daarna bracht ze een gelijke kleur oogschaduw eroverheen aan.

discover make-up the college
De blauwe kleur ging in de arcadeboog en werd ook weer vervaagd. Alle lijnen van de potloden en oogschaduws begonnen op hetzelfde punt. Vanaf het ooghoekje werden alle lijnen gezet.

discover make-up the college
Allerlei kleuren werden toegevoegd aan de look en het leuke was dat je echt kon zien dat de kleuren veranderden als je ze over elkaar aan bracht. Zo werd geel over blauw uiteraard groen. Het resultaat werd daarom heel bijzonder. Voor lijn onder haar oog gebruikte ze ook weer een potlood en deze verbond ze aan de lijn boven het oog zodat het meer een geheel werd. Op de waterlijn gebruikte ze een enorm felle kleur. Ze stak hem eventjes in de brand zodat hij nog intenser werd. Uiteraard wel even blazen voordat je hem gebruikt.


De kleuren die ze gebruikte zagen er stuk voor stuk heel bijzonder uit!

discover make-up the college
Wimpers krullen en mascara aanbrengen!

discover make-up the college
Daarna gebruikte ze nog een mooie highlighter die nieuw is bij Make Up Store. Make Up Store krijgt namelijk allemaal nieuwe verpakkingen. De Dream Cream highlighter in dit doosje zag er prachtig uit!

discover make-up the college
discover make-up the college
De look was natuurlijk niet compleet zonder een mooie kleur op de lippen. Ook werden de wenkbrauwen nog bijgetekend. Als je kwastje voor je wenkbrauwen wat dik is, kun je er vaseline op smeren zodat de haartjes weer strak zijn en waardoor je een strakke lijn kunt trekken.

discover make-up the college
Hier zie je het uiteindelijke resultaat.

Aan de slag!

discover make-up the college
Voor de laatste les nam ik weer mijn zus mee.

discover make-up the college
Voor de look koos ik voor kleuren die matchte met haar kleding, maar gebruikte ik ook een aantal felle kleuren tussendoor. Wat ik merkte en wat Carlijn ook zei, is dat ik de techniek wel onder de knie heb, maar nog wat te netjes ben. Dus uiteindelijk ging ik aan de slag met veel felle kleuren.

discover make-up the college
Deze look wilde ik nog even delen. Melanie maakte deze look bij haar model en hij was echt heel gaaf.

discover make-up the college
Mijn look maakte ik nog af met een donker rode lipkleur en een mooie blush, bronzer en highligter.

discover make-up the college
Ik vond deze les erg leuk en jammer dat het alweer de laatste was. Ik weet dat mensen van The College dit ook lezen en wil ze heel erg bedanken voor alle leuke en leerzame lessen! Ik ging elke week weer met plezier heen en heb veel kunnen leren. Dankjewel!

discover make-up the college

Informatie over de opleiding:

De cursus die ik volgde heet Discover Make-up. Tijdens deze cursus leer je hoe je onder andere make-up bij anderen kunt aanbrengen. Daarnaast leer je ook de basis van visagie, maar kun je ook een mooie smokey eyes en naturelle looks maken. Dit zul je allemaal leren in vijf lessen. In deze vijf lessen leer je de basis van visagie van een professionele educator.

Deze opleiding wordt in 5 achtereenvolgende weken gegeven. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur of maandagavond van 18.00 tot 22.00 uur. De kosten van deze cursus zijn €495,- en hierbij zit inbegrepen 5 lessen, drankjes, professioneel educator, gebruik van de materialen en een certificaat. Wel moet je een eigen model mee nemen voor tijdens de lessen.

The College is te vinden in Alkmaar. Het is een groot gebouw en op de bovenste verdieping vind alles plaats. Het is een hele grote ruimte met verschillende delen. Zo heb je een deel met allemaal spiegels en stoelen voor het visagie werk, een deel met een barretje met allerlei lekkere hapjes en drankjes, een leuk ouderwets zit gedeelte, allerlei tafels vol met make-up, een fotostudio en een deel voor een haar cursus.

Discover Make-up les 1: De Basis
Discover Make-up les 2: Smokey Eyes & Wenkbrauwen
Discover Make-up les 3: Shapen & Lippen
Discover Make-up les 4: Drieluik Ooglook + Rijpere huid