yankee candles hype waard
Zo ineens had iedereen het over het merk Yankee Candles. Na de eerste paar foto’s en berichtjes was ik direct al heel benieuwd geworden. Iedereen was enthousiast en iedereen raadde ze ook direct aan. Een weekje geleden kwam mijn vriend bij mij thuis met zomaar een cadeautje. Waarschijnlijk raad je het al, maar hij zal bomvol met allemaal Yankee Candles! Ik was echt heel benieuwd hoe ze nou zouden zijn. Dus als je mijn mening wilt weten, lees dan snel verder.

yankee candles hype waard
In totaal heb ik 10 verschillende kaarsen gekregen. Ik vond het echt super lief en leuk dat hij mij zomaar een cadeautje gaf. Ik heb één grote pot, zeven kleine kaarsjes en twee waxmelts gekregen. Ik ga per geur omschrijven hoe ze ruiken en welke mijn favoriet is. Ik zal ze voor dit artikel niet allemaal aansteken, want dat is een beetje zonde. Wel geef ik mijn eerlijke mening over de kaarsen.

Champaca Blossom Medium Jar – €21,50

De verpakking van deze pot vind ik echt heel schattig, hij ziet er zo leuk uit en de foto op de voorkant vind ik ook heel leuk. De geur van deze kaars is heel bloemig en fris. Het is een simpele geur en ik denk dat veel mensen hier wel van zullen houden. Deze kaars heeft tot wel 90 branduren.

yankee candles hype waard

Beach Flowers – €2,59

Deze kleine kaarsjes kun je in een klein glazen potje doen. Als je hem aansteekt is het de bedoeling dat je hem niet eerder uitblaast als de wax het glas heeft geraakt. Deze kaarsjes hebben tot wel 15 branduren. Deze geur is echt heel fris en doet me een beetje denken aan Lavendel en ook aan de geuren die je in de wc zet. Niet dat ik het vies vind, maar als ik dat zeg weet je vast wel wat ik bedoel. Yankee Candle omschrijft hem ook wel als de bloesems van een roos en hyacint in balans gebracht met tonen van helder fris water.

Waikiki Melon – €2,59

Dit is overduidelijk de sterkste geur van allemaal. Hij is heel fruitig en ook wel apart. Hoe deze meloen in het echt ruikt weet ik niet, maar waarschijnlijk zal hij erop lijken. Het is niet een geur waarmee ik een associatie mee heb.

yankee candles hype waard

Beach Wood – €2,59

Dit is denk ik wel de meest neutrale geur van allemaal. Het is een frisse geur die me wel een beetje aan de geur van katoen doet denken. Yankee Candle omschrijft hem als een moderne mix van vetiver, zoute lucht en wrakhout creëert een intrigerende geur.

Berrylicious – €2,59

Een warme, fruitige bessengeur. Yankee Candle Berrylicious bestaat uit een topping van rijpe, sappige bosbessen op een bed van romig vanille ijs op een heerlijke taart.

Fruit Fusion – €2,59

Dit is een typische fruitige geur en bevat geuren als bessen, sinaasappel en limoen. Vooral de sinaasappel geur komt erg naar voren.

yankee candles hype waard

Amber Moon – €2,59

Naast Champaca Blossom is dit denk ik wel mijn favoriet. Deze geur is erg kruidig en warm. Typisch een warme zomeravond. Het is een warme gouden amber geur met de toegevoegde intrige van patchoeli en sandelhout.

Apple & Pine Needle – €2,59

Dit is niet een geur die direct heel herkenbaar is. Ik zou hem wel herkennen als ik de foto zie, maar zonder foto niet. Het is wel een kruidige korstige geur met een vleugje van fruit. Scherpe appelnoten worden gecombineerd met dennennaalden, cipres en cederhout.

yankee candles hype waard

Citrus Tango – €1,95

Deze waxmelts kun je een brandertje doen die denk ik iedereen wel kent. Deze geur is erg fris en fruitig. De geur van sinaasappel, limoen en grapefruit komen wel naar voren. Deze waxmelts hebben ongeveer 8 branduren.

Angel’s Wings – €1,95

Als laatste heb ik Angel’s Wings. Hierin herken ik wel de vanille geur, maar Yankee Candles omschrijft hem als volgt. Het is een mooie frisse geur van zoete suikerspin, hemelse pure bloemblaadjes en goddelijk vanille.

Nou dat waren dan alle geuren, nu over naar het echte werk. Zijn de kaarsen nou echt de hype waard? Ik heb inmiddels een aantal verschillende kaarsen geprobeerd. Wat ik merk is dat ze binnen no-time de hele kamer vullen met de geur. Ik vind dat echt heerlijk. Verder doe je er ook ontzettend lang mee, maar ik vind ze eerlijk gezegd wel wat aan de prijzige kant. Ik steek ze daarom ook niet dagelijks aan. Ik vind ze in ieder geval super en zou wel opnieuw een kaars van Yankee Candle willen kopen. Daarnaast vind ik het ook super dat ze zoveel unieke geuren hebben. Eens een keer wat anders dan Vanille en Lavendel!