Recept: Triple Chocolat Cookies
Op zo’n mooie zonnige en lange zondag. Zoals die dus afgelopen zondag was, is het altijd leuk om wat te gaan bakken. Dit keer gingen mijn vriend en ik Triple Chocolat Cookies maken. Het is best makkelijk, niet heel gezond, maar wel super lekker!

Het recept had mijn vriend gevonden op internet en was voor gewone Chocolat Cookies. Het recept had hij aangepast om er Triple Chocolat Cookies van te maken. Het is een recept om 25 cookies te maken, tenminste zoveel hebben wij er gemaakt. Het hangt er natuurlijk ook een beetje van af hoe groot je de cookies maakt. Wij hebben dus voor dit recept 3 soorten chocolade gebruikt: puur, wit en melk.

Recept: Triple Chocolat Cookies

Ingrediënten voor 25 cookies

550 gram gram bloem
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
180 gram kristalsuiker
180 gram donkere basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
2 eieren
250 gram boter(even op kamertemperatuur laten komen)
150 gram melkchocolade
125 gram witte chocolade
100 gram pure chocolade
en natuurlijk bakpapier en een oven

Recept: Triple Chocolat Cookies

Bereidingswijze:

Als allereerste breek je alle chocolade en maak je ze in kleine stukjes.

Daarna meng je de bloem(550 gram), bakpoeder(1 theelepel) en de zout(1 theelepel) in een kom.

Verwarm nu de oven voor op 200 graden.

Doe de op kamertemperatuur gekomen boter(250 gram), donkere basterdsuiker(180 gram), kristalsuiker(180 gram) en het vanille-extract(1 theelepel) in een kom en mix tot deze romig is(ongeveer 2-3 minuten op lage stand). Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.

Als het beslag die in de kom zit lekker romig is voeg je één ei toe, mix het mengsel dan weer goed door elkaar. Voeg het tweede ei toe en mix nu ook weer alles door elkaar.

Nadat je het beslag in de kom gemixt hebt voeg je af en toe steeds een beetje bloemmengsel toe wat je in de andere kom hebt zitten. Doe dit ongeveer in vijf keer. Zo voorkom je dat je mixer vast loopt of dat het te dik wordt.

Recept: Triple Chocolat Cookies
Voeg als laatste de chocoladestukjes toe.

Het beslag is nu klaar. Nu kun je van je beslag cookies gaan maken. Dit kun je met je handen doen en dan ronde cookies er van maken. Sla het plat met je handen voor een heel cookie. Als je een crunchie cookie wilt hebben maak dan een het koekje in vorm van een cirkel met je handen. Door de chocolade breken de randjes een beetje. Zo krijg je meer dat Amerikaanse en Subway effect.

Doe de cookies nu 10 minuten in je voorverwarmde oven op 190 graden. (Let op! Dit kan natuurlijk verschillen per oven.)

Als de oven klaar is haal je voorzichtig de cookies eruit, de cookies zijn heel zacht, doe dit dus voorzichtig. Laat ze nog ongeveer 20-30 minuten liggen. Dan zijn ze wat harder geworden en zijn ze nog een beetje lekker warm.

Recept: Triple Chocolat Cookies
De cookies zijn erg lekker en zeker een aanrader! Heerlijk voor tussendoor. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien en vergeet mij niet te taggen in een Instagram of Twitter post. Ben benieuwd naar jullie creaties!