green forrest make-up studio eye
Er zijn duizenden manieren om een goede lijn te zetten, maar teken ook eens buiten de lijntjes en durf een risico te nemen. De Make-up Studio Eye Definer mag niet ontbreken in je make-up look. Het is geen nieuw product van Make-up Studio, maar er zijn wel een aantal nieuwe kleuren. Het zijn geen standaard kleuren en ik kan je alvast een beetje verklappen dat het prachtige kleuren zijn, maar als je wil weten wat ik ervan vind en hoe de kleur er in een look uitziet dan moet je even verder lezen.

green forrest make-up studio eye
Make-up Studio breidt haar Eye Definer collectie uit met drie nieuwe ‘Graphic Lines’ kleuren om onder andere de creativiteit te stimuleren. De nieuwe kleuren heten Grey Steel, Green Emerald en Green Forrest en voor deze review besloot ik die laatste kleur te gaan reviewen. De Eye Definer belooft waterproof, smudgeproof en long-lasting te zijn. Nou laten we dat allemaal eens gaan testen!

green forrest make-up studio eye
Het potlood wordt geleverd in een doosje wat je wel meer een luxe gevoel geeft. Het oogpotlood zelf heeft niet iets bijzonders qua uitstraling, maar de gouden details bevallen mij wel. Wat ook handig is, is dat je aan de achterkant kan zien welke kleur je in je handen hebt.

green forrest make-up studio eye
Daarnaast bevat het potlood ook een kleine en handige verassing. Je kan namelijk het achterste gedeelte eraf trekken en daarin zit dan een puntenslijper in verstopt. Zo kun je altijd makkelijk een strakke lijn trekken.

green forrest make-up studio eye

green forrest make-up studio eye
Hierboven zie je de swatch van het potlood. De kleur vind ik bijzonder en bevalt me direct. Het is een intens groene kleur met veel pigment. Ook bevat hij een gouden kleine shimmer. Zoals je ziet is hij niet egaal groen en dat maakt hem zo bijzonder. Op het eerste oog lijkt hij gewoon groen, maar de gouden gloed maakt hem nét even wat anders. Het potlood is vrij zacht qua structuur.


Met dit potlood maakte ik twee verschillende looks. Hierboven zie je een look die ik gemaakt heb met de MAC Blue Brown pigment. Van deze look staat ook een tutorial online voor als je wil weten hoe ik hem heb gemaakt. In dit geval heb ik het potlood voor op mijn waterlijn gebruikt.Dit is de tweede look. Hierbij gebruikte ik het potlood als eyeliner. Ik was namelijk benieuwd hoe goed dit bleef zitten en of het makkelijk was om te doen. De kleur komt prachtig tot haar recht en de kleur Gilded Ganache uit het Too Faced Chocolate Bar palette is perfect met het potlood te combineren.

green forrest make-up studio eye
De look met de eyeliner was makkelijk te maken, ook het scherpe puntje van de wing. Het enige nadeel is dat het een zacht potlood is waardoor dat scherpe puntje al snel ronder word. Je kan hem gelukkig makkelijk slijpen, maar dan ben je wel veel product kwijt en dat vind ik jammer. De pigmentatie van het potlood is top en ook blijft hij goed op zijn plek zitten. Ook op de waterlijn! Het potlood veeg je niet makkelijk uit en blijft goed op zijn plek.

Ook heb ik natuurlijk getest of hij waterproof was, aangezien hij dat wel beloofd. Ik kan je zeggen dat het echt zo is. Ik heb met de tweede look gedoucht en de lijn bleef goed zitten. Het is voor mij geen must dat hij waterproof is omdat een look altijd naar mijn idee minder mooi word na een stortbui, ook in dit geval. Toch is het wel fijn te weten dat er geen zwarte vlekken onder je ogen komen van het potlood.

green forrest make-up studio eye
De Make-up Studio Eye Definer is te koop voor een prijs van €14,90 onder andere in de online webshop. Hou je toch niet zo van groen? Er zijn nog 9 andere kleuren verkrijgbaar.

Het product uit deze review is gesponsord. Lees mijn disclaimer.