mineralissima make-up review
Met minerale make-up ben ik wel bekend, maar ik heb er niet vaak over geschreven op mijn blog. Als ik minerale make-up gebruik dan zijn het vooral oogschaduws. Vandaag heb ik voor jullie een stapelreview met vijf verschillende minerale make-up soorten van het merk Mineralissima.

mineralissima make-up review
Mineralissima bestaat al sinds 2008. Het is een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren en verkopen van minerale make-up. Ze hebben een eigen webshop met een groot assortiment aan minerale make-up. Hun productlijn bestaat uit foundations, finishing powders, concealers, blush, bronzers, oogschaduws, oog- en lippotloden en lipssloten. Mineralissima werkt alleen met natuurlijke en pure ingrediënten. Al deze producten bevatten geen talk, kunstmatige conserveringsmiddelen of kleurstoffen, parfums of bismuth oxychloride om het risico van allergische reacties te minimaliseren. Daarnaast zijn de producten van Mineralissima ook niet op dieren getest, dus dat is een groot pluspunt.

mineralissima make-up review
De verpakkingen vind ik er leuk uitzien. Alle verpakkingen hebben dezelfde stijl, maar uiteraard wel een ander formaat. Het is een klein stevig plastic potje. De pot is glanzend met het logo van Mineralissima en de dop is mat zwart. In de binnenkant vind je de opening speciaal voor minerale make-up. De dop is als ware in tweeën gescheiden. Met aan de ene kant gaatjes waar de poeder uit kan komen.

mineralissima make-up review
De verpakking werkt prettig en ik vind het er mooi uitzien. Onderop vind je nog een sticker met daarop de naam van het product, de ingrediënten en nog wat overige informatie.

mineralissima make-up review

Minerale foundation 1.0 Ivory – €14,50


Deze foundation heb ik ontvangen in één van de lichtste kleuren. Naast deze is er ook nog een tint lichter. Heel erg goed geschikt dus voor voor lichte huidtypes. De foundation is geschikt voor mensen met een neutrale en/of gele ondertoon. Minerale foundation 1.0 is 100% natuurlijk en bevat een natuurlijke zonnebescherming door titaniumdioxide en zincoxide. Het aanbrengen van de foundation gaat makkelijk. Ik doe dit zelf het liefst met mijn Real Techniques Expert Face Brush. Het liefst ‘schenk’ ik wat poeder in de dop en haal ik daar mijn kwast doorheen. De foundation is goed geschikt voor de gevoelige huid. Het aanbrengen gaat verrassend makkelijk en de foundation heeft een mooie dekking. Roodheden worden bedekt, maar het effect is wel natuurlijk. Mijn tip is om niet te veel aan te brengen, want dan heb je de kans dat je droogheden accentueert. De foundation blijft gedurende de dag goed zitten en als je bijvoorbeeld licht zweet dan gaat hij niet vlekken. Verder heeft deze foundation een inhoud van 10 gram en bevat hij SPF 15.

Ingredienten: mica (CI77019), titanium dioxide (CI77891), zinc oxide (CI 77947), ijzeroxides (CI77491, CI77492), ultramarine blauw (CI77007).

mineralissima make-up review
mineralissima make-up review
Hierboven zie je mijn gezicht zonder foundation op.

mineralissima make-up review
mineralissima make-up review
Hierboven zie je mijn gezicht met de foundation op.

mineralissima make-up review

Finishingpoeder Chiffon Finish – €14,50


De finishing poeder is de bestseller van Mineralissima. Het een is een lichte, zachte minerale poeder. De poeder bevat een licht kleurtje die niet veel dekking geeft. Je kan hem op zichzelf gebruiken, maar je kan hem ook over je foundation aanbrengen. Dat laatste is iets wat ik zelf graag doe. De poeder matteert de huid, en zorgt voor een nóg wat egalere look. De poeder bevat 10 gram aan product. Dit product is niet direct mijn favoriet. Mijn huid glimt ontzettend snel gedurende de dag. Ik heb gemerkt dat deze poeder niet lang mooi blijft op mijn huid en mijn huid helaas niet lang mat kan houden.

Ingredienten: mica (CI77019), titanium dioxide (CI77891), zea mays, ijzeroxides (CI77491, CI77492).

mineralissima make-up review

Minerale blusher Blush – €11,50


De kleur van deze blush vind ik prachtig. Het is een gedempte roze kleur die heel erg goed geschikt is voor menden met een lichtere huid. De natuurlijke blushers bevatten geen Bismuth Oxychloride, nanodeeltjes, geurstoffen of parabenen. Toch vind ik de blush wat lastig in gebruik. De foundation en oogschaduw wil je natuurlijk met hun volle dekking aanbrengen, bij de blush wil ik dit liever niet. De blush is heel goed gepigmenteerd, maar wel lastig te doseren met je blush kwast. Daarom moet ik zelf al snel oppassen dat ik niet teveel aanbreng. Als ik wat tijd over heb gebruik ik hem graag. De blush bevat 5 gram aan product.

Ingredienten: mica (CI77019), titanium dioxide (CI77891), ijzeroxides (CI77491), ultramarines (CI77007).

mineralissima make-up review
Hierboven zie je mijn gezicht zonder blush.

mineralissima make-up review
Hierboven zie je mijn gezicht met de blush.

mineralissima make-up review

Minerale oogschaduw in Bunny & Whisper – €6,25

Als laatste heb ik nog twee verschillende oogschaduws in de kleuren Bunny en Whisper. De bruine kleur is een enigszins metallic oogschaduw en de kleur Bunny is wit met een opvallende shimmer en glitter. Bij de swatches kun je goed zien wat ik bedoel. De oogschaduws vind ik fijn in gebruik en brengen goed gepigmenteerd aan. De minerale oogschaduwen bevatten geen bismuth, talk, nanodeeltjes, parabenen of geurstoffen. Beide oogschaduws bevatten 2 gram aan product.

Ingredienten: mica (CI77019), titanium dioxide (CI77891), (ijzeroxides (CI77499) alleen in Whisper).

mineralissima make-up review
Hierboven zie je de ooglook die ik ermee heb gemaakt. Ik heb de kleur Bunny aangebracht onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. De kleur Whisper heb ik gebruikt om mijn arcadeboog wat meer mee aan te zetten en onder mijn wimperrand.

mineralissima make-up review
Hier zie je de swatches van alle producten naast elkaar. Als eerst zie je de blush, daarna de twee oogschaduws, dan de foundation en daarna de poeder. Alle producten hebben zoals je al kan zien een prachtig pigment. De twee oogschaduws hebben een mooie glans op het eerste oog en de foundation ziet er ook goed dekkend uit.

mineralissima make-up review
Hier zie je nog alle swatches met flits. Hier zie je goed dat de blush een lichte glitter bevat en dat beide oogschaduws juist heel veel glitter bevatten. De foundation en poeder zijn uiteraard helemaal mat. Vooral de highlighter oogschaduw ziet er met de flits echt prachtig uit!

mineralissima make-up review
Hierboven zie je nog goed het verschil met de foundation.

mineralissima make-up review

Conclusie:

Mijn ultieme favoriet van deze vijf zijn toch echt wel de oogschaduws. De kleur Bunny is heel mooi als highlighter. Wel opvallend en vrij koel, maar ook heel bijzonder en eens wat anders. Ik ben benieuwd naar de andere kleuren. De foundation gebruik ik ook graag op dagen dat ik wat minder dekking wil of bijvoorbeeld iets actiefs ga doen waarbij ik wat sneller zou gaan zweten. Wel is het even wennen om minerale make-up te gebruiken. Ik vind het verrassende producten met een goede kwaliteit. Ook is het mooi meegenomen dat het producten zijn met natuurlijke ingrediënten en dat ze niet getest zijn op dieren.

mineralissima make-up review
De producten zijn verkrijgbaar op hun eigen webshop Mineralissima.nl.