facebook groepen
Als (beginnende) blogger is het soms best lastig om je blog onder de aandacht te brengen. Werken met SEO is natuurlijk heel belangrijk, maar het is ook wel fijn om ergens je blog te kunnen promoten. In dit artikel deel ik 16 Facebook groepen die leiden tot meer bezoekers.

Voordelen van groepen

Met je eigen social media kan je veel mensen bereiken, maar als je nieuwe mensen wil bereiken, zijn Facebook groepen ideaal. Veel groepen die ik straks benoem hebben meestal honderden of misschien wel duizenden leden. Al die leden zijn ook bloggers. Je kan veel aan elkaar hebben door tips,

Er zijn heel veel verschillende groepen speciaal voor bloggers. Dit zijn mijn persoonlijke favorieten. Het zijn allemaal privé groepen zodat ik niet mijn Facebook vrienden ‘lastigval’ met al mijn nieuwe blogposts of vragen over bloggen. Let wel even op de regeltjes in alle groepen. In veel groepen mag je je blogpost delen, maar bij sommige groepen mag dit alleen in een speciale post of helemaal niet. Sommige groepen zijn namelijk meer gericht op hulp voor bloggers, wat trouwens ook enorm fijn is! Over het algemeen zijn de meeste groepen geschikt voor het delen van je eigen content.

Volg je mij al op Instagram? En YouTube?

Facebook groepen voor bloggers

LiveLifeBlog
Beauty, Fashion & Lifestyle Bloggers Nederland
Blogger Mansion
In The Bloglight
De Bloggergroep
The Blogger Next Door
Beauty Bloggers
Bloggers Platform Nederland | deel je blog & tips | bloggers gezocht
Spam je blog
Bloggers
#bloggers
GlamourBlogs
Bloggerscafé
Bloggermagazine

Facebook groepen voor YouTubers

YouTube NL/BE
YouTube Babes

Naast deze groepen zijn er ook nog veel groepen voor bloggers beschikbaar met een openbare tijdlijn. Dit betekent dat alles wat je deelt ook door je vrienden gezien kan worden. Ik vind dat persoonlijk niet fijn en plaats mijn content niet in zulke groepen, maar dit is natuurlijk aan jou.

Was jij al bekend met Facebook groepen? En bij welke ben jij aangesloten?

-> Lees ook: HOW TO: Instagram GIF’s maken