Mistero Milano Gellak Explorer Starterset review
Al jaren gebruik ik geen normale nagellak meer. Sinds ik gellak heb ontdekt, wil ik niets anders meer. Sinds kort heb ik kennis gemaakt met Mistero Milano, een professioneel merk die goed bekend is in de nagelwereld, maar minder bij consumenten. Deze nagellak belooft minimaal 14 dagen te blijven zitten. De afgelopen paar maanden heb ik de gelnagellak van Mistero Milano getest en in deze review laat ik weten wat ik ervan vind.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Mistero Milano Gellak Explorer Starterset review

Mistero Milano het merk

Mistero Milano is een professioneel gellak merk die gebruikt maakt van de nieuwste technologieën en inmiddels goed bekend is in de nagelwereld. Al hun nagelproducten zijn dierenproefvrij en ze hebben maar liefst meer dan 200 gelnagellak kleuren in het assortiment zitten. Mistero Milano heeft een webshop waar alle kleuren kunnen worden besteld en bij besteding van meer dan €50,- wordt de bestelling gratis verzonden.

Explorer Starterset

Inhoud Starterset – Explorer box €55,-

Mistero Milano heeft meerdere startersets in het assortiment zitten. Perfect voor als je voor het eerst begint met gellak of op een voordelige manier de complete set wil aanschaffen. Voor deze review ontving ik de Explorer starterset, maar naast deze set zijn er ook nog grotere sets verkrijgbaar of sets met een UV/LED-lamp. Het onderstaande zit allemaal in de Explorer Starterset.

– Standard Nail Prep
– Delicato Primer
– Expert Base
– Quick Top Coat
– Remover
– Cleaner
– Doekjes
– Cuticle Woodstick
– Buffelvijl 240 gritt
– Vijl 100/180

Mistero Milano Creamy Cappuccino

Aanbrengen van gellak

Het aanbrengen van gellak vergt wat meer aandacht dan gewone nagellak. Hierboven zie je de kleur Creamy Cappuccino aangebracht, een hele mooie lichte nude kleur. Hieronder zal ik stap voor stap uitleggen hoe je dit resultaat krijgt.

STAP 1: Als eerste moeten de nagels worden voorbereid op de manicure. Duw de nagelriemen naar achter en vijl de nagels in de gewenste vorm met de 100/180 vijl. Buffer daarna de nagels met de buffervijl.

STAP 2: De volgende stap is om de nagels te ontvetten met de Nail Prep, maar dit hoeft niet netjes te worden aangebracht of onder de lamp te worden uitgehard.

STAP 3: Breng afhankelijk van het type en staat van de nagel de juiste primer aan. Hiervoor gebruik ik de Delicato Primer

STAP 4: Bij deze volgende stap begin je echt met de gellak. Als eerste moet de basecoat worden aangebracht. Daarna kan deze worden uitgehard met de lamp (30-60s LED / 120-180s UV). Het is het makkelijkst om de duimen apart onder de lamp uit te harden bij iedere stap. Hiermee voorkom je dat de gellak uit gaat lopen richting de nagelriemen.

STAP 5: Breng de eerste laag van de gellak kleur aan en hard deze uit onder de lamp (30-90s LED / 120s UV). Herhaal deze stap totdat je de gewenste dekking hebt.

STAP 6: Breng een laag top coat aan en hard deze uit onder lamp (30-90s LED / 120s UV). Neem hierbij ook de bovenkant van de nagel mee zodat de nagel volledig geseald is. Hierdoor is de kans op vroegtijdig loslaten veel kleiner.

STAP 7: Gebruik de cleaner om de eventuele plaklaag te verwijderen en verzorg de nagels met een nagelriemolie.

Mistero Milano Frappe

Gellak Mistero Milano in gebruik

Hierboven zie je de kleur Frappe. Ook weer een prachtige nude kleur, maar deze is wat subtieler qua dekking en ziet er erg mooi glanzend uit. Het aanbrengen van de gellak vind ik erg prettig gaan en eigenlijk heb ik er niks op aan te merken. Het enige waar ik persoonlijk aan moet wennen is dat de kwastjes wat kleiner zijn dan ik gewend ben en geen afgeronde hoekjes hebben. De afgeronde hoekjes bij de kwastjes van nagellak vind ik persoonlijk erg prettig werken. Dit is natuurlijk per persoon verschillend en het is een kwestie van wennen. Als ik de gellak eenmaal aan heb gebracht dan valt het mij heel erg op hoe mooi dun de gellak is. Ik ken veel merken waarbij de gellak al snel een stuk dikker is wat er een stuk minder mooi uitziet.

Holo Lolo Swatch

Houdbaarheid van de gellak

Hierboven zie je de kleur Holo-Lolo, een holografische glitterlak. Vlak voordat ik mijn gellak eraf ging halen, wilde ik deze nog graag proberen en je kan hem op verschillende manieren aanbrengen. Je kan hem aanbrengen als volledige kleur, maar ook met wat minder dekking of zoals ik heb gedaan alleen de voorkant. Hier zie je ook direct hoe de gellak eronder eruit ziet na 14 dagen. De gellak zit er nog steeds goed op, al begint hij op sommige plekjes lichtjes los te laten. Hier is ook duidelijk de uitgroei te zien na 14 dagen. Inmiddels heb ik de gellak uitgebreid getest en heb ik beide kleuren twee keer gedragen (14 dagen per lak). Een goede uitgebreide test voor gellak vind ik persoonlijk erg belangrijk. De lak blijft bij mij 14 dagen er mooi op zitten afhankelijk van de werkzaamheden. Voor bepaalde werkzaamheden op het werk gebruik ik veel mijn wijsvinger en deze nagel liet dan ook in sommige gevallen eerder los dan de 14 dagen.

Mistero Milano Gellak Explorer Starterset review

Conclusie Mistero Milano

Over de gellak van Mistero Milano ben ik ontzettend tevreden. De gellak blijft verrassend goed zitten (ruim 14 dagen). Ik vind het heel fijn om twee weken lang niet om te hoeven kijken naar mijn nagels en dat ze er nog heel mooi uitzien na een lange tijd. Wat ik heel mooi vind is dat de gellak er mooi dun uitziet en de kleuren zijn prachtig. Ik wil zeker mijn collectie uitbreiden met extra kleuren.

De gellak van Mistero Milano is verkrijgbaar via de webshop. De gellak kosten per stuk € 9,95 voor 6ml en € 15,95 voor 11ml.

De producten uit deze review heb ik gekregen, dit beïnvloedt mijn mening niet. Lees de disclaimer.