max factor cappuccino nudes review
Max Factor is wel mijn favoriete mid-budget drogisterij merk als ik moest kiezen. Ze brengen de laatste tijd echt prachtige producten uit en vallen mij vrijwel nooit tegen. Sinds kort zijn er ook oogschaduw palettes te vinden in het schap van Max Factor en vandaag ga ik één variant daarvan voor jullie review. Namelijk de Cappuccino Nudes versie.

max factor cappuccino nudes review
In totaal heeft Max Factor drie verschillende oogschaduw palettes uitgebracht. Ze zijn beschikbaar voor de warme, koele en neutrale huidtinten. De palettes bevatten allemaal prachtige natuurlijke tinten. Golden Nudes is geschikt voor de warme huidtint. Deze bevat voornamelijk warme oogschaduwkleuren. Rose Nudes is geschikt voor de koele huidtint. Cappuccino Nudes is geschikt voor de neutrale huidtint. Met elk palette kan je velen kanten op. Je kan er namelijk een prima dagelijkse look mee maken, maar ook makkelijk een donkere avondlook.

max factor cappuccino nudes review
max factor cappuccino nudes review
Zelf heb ik dit laatste palette gekozen omdat ik dacht dat deze het best bij mij zou passen. Ik heb meerdere make-up artists gevraagd wat voor ondertoon mijn huid heeft en ze zeiden vrijwel allemaal hetzelfde. Ze zeiden dat iemand met een lichte huidskleur vaak een warme ondertoon heeft, maar mijn huid meer een koele ondertoon bevat. Er werd gezegd dat mijn huid veel kleuren kan hebben en dat ik niet snel de fout in kan gaan. Om die reden heb ik Cappuccino Nudes gekozen.

masterpiece palettes golden nudes
Hier zie je nog de andere twee varianten.

max factor cappuccino nudes review
max factor cappuccino nudes review
De verpakking vind ik echt prachtig. Ik kan bijna niet stoppen met kijken. Het Cappuccino Nudes palette is klein van formaat wat ik er handig en praktisch vind. In totaal zitten er acht verschillende kleuren in. Het palette bevat een transparante deksel waardoor je alle kleuren goed kunt zien. Handig voor als je alle palettes van Max Factor zou hebben. Zo zie je in één oogopslag welke je in je hand hebt. Verder is het palette afgewerkt met prachtige gouden details. Ik vind het palette heel mooi vormgegeven.

max factor review cappuccino nudes
Ook bevat het Cappuccino Nudes palette nog een sponsapplicator. Zelf gebruik ik deze nooit omdat ik make-up kwasten fijner vind werken. Toch merk ik dat veel mensen ze nog wel gebruiken en ik snap daarom wel dat hij er in zit. Wel vind ik het slim bedacht dat ze aan het ene uiteinde een standaard sponsapplicator hebben en aan het andere uiteinde een puntige.

max factor cappuccino nudes review
Hier zie je alle acht de kleuren op een rij. De kleuren bevatten matte en shimmery finishes. De kleuren zijn erg gevarieerd en lijken niet op elkaar.


Hier zie je de swatches van alle kleuren. Ze zijn prachtig gepigmenteerd. De 1e, 3e, 5e en 7e kleur bevatten een shimmer, de rest is mat van finish. Wel merkte ik direct hoe zacht de kleuren eigenlijk aanvoelden. Veel zachter dan ik normaal gewend ben. Mijn favoriete kleuren zijn dan ook wel de 3e, 4e en 5e kleur. Deze vind ik echt prachtig.


Hier zie je de look die ik ermee heb gemaakt. Onder mijn wenkbrauw en in de binnenste ooghoek heb ik de 1e kleur gebruikt. Op het bewegend ooglid heb ik de 5e kleur gebruikt. Daarna heb ik de 4e kleur gebruikt in de arcadeboog en als laatste de 6e kleur onder mijn onderste wimperrand.

max factor cappuccino nudes review
Ik had een klein beetje last van fall out. Het is dus aan te raden om je kwast even goed af te tikken nadat je hem in de oogschaduw hebt gedipt. Ik vind de oogschaduws erg mooi. Ze vervagen uiteindelijk wel wat meer op het ooglid en het wordt al wel wat sneller één geheel wat ik wel jammer vind. Toch kan je er zeker prachtige looks mee maken. Ik vind het zeker een mooi palette!

max factor cappuccino nudes review
Het Max Factor Cappuccino Nudes palette is verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat voor een adviesprijs van €19,99.

Het product uit deze review heb ik ontvangen. Lees mijn disclaimer.