MUA Rhapsody palette review
MUA heeft weer een aantal nieuwe producten aan hun assortiment toegevoegd waaronder het Rhapsody Palette. Jullie hebben het palette al kunnen zien in de video waarin ik perspakketjes unbox en vandaag heb ik dan voor jullie eindelijk de review. Het palette kun je gebruiken voor je ogen uiteraard, maar er zitten ook een aantal producten in voor het gezicht. Al benieuwd geworden?

MUA Rhapsody palette review
MUA oftewel Make-up Academy is een leuk budget proof merk wat makkelijk verkrijgbaar is in Nederland. MUA is namelijk te verkrijgen bij verschillende Kruidvat filialen. Niet bij elk Kruidvat filiaal, maar op de site van Kruidvat kun je zien welke filialen MUA verkopen.

MUA Rhapsody palette review
De verpakking van het Rhapsody palette vind ik er leuk uitzien. Op de deksel staat de naam van het palette wat erg makkelijk is voor als je er meerdere hebt. Ook vind ik het handig dat de deksel transparant is waardoor je direct kan zien welke kleuren het palette bevat. Achterop het palette staat nog wat informatie, de ingrediënten en hoe je er een look mee kan maken.

MUA Rhapsody palette review
Als je het Rhapsody palette open doet, zie je dat hij is opgedeeld in drie delen. Ook bevat het palette nog een handig kwastje. Eerlijk gezegd vind ik het kwastje niet van geweldige kwaliteit. Hij is schuin afgesneden en erg plat waardoor ik hem ook niet snel in combinatie met dit palette zou gebruiken, maar eerder met een wenkbrauw product. Verder vind ik hem ook wat hard, dus dat is jammer. Ik had het toepasselijker gevonden als er een platte oogschaduw kwast in zou zitten.

MUA Rhapsody palette review
Links zie je twee creamy producten die je voor het gezicht kan gebruiken, maar je kan ze ook gebruiken voor over je oogschaduws. Boven zie je een donker bruine kleur en ondereen parelmoer warme highlighter. Beide kleuren hebben een metallic finish. Naast de creamy producten zie je rechts allemaal verschillende oogschaduw kleuren. In totaal heb je dus een palette met 2 creamy kleuren en 10 oogschaduw kleuren. De oogschaduws zijn gevarieerd van matte en shimmery kleuren, maar bevatten vooral shimmery kleuren.

MUA Rhapsody palette review

Hier zie je de swatches van de twee creamy kleuren. De donkere kleur kun je gebruiken als bronzer en de lichte kleur als highlighter. De donkere kleur ga ik denk ik minder snel gebruiken omdat ik niet goed weet wat ik er mee aanmoet omdat er veel glans in zit, maar de highlighter vind ik wel erg mooi met haar glans.

MUA Rhapsody palette review

Hier zie je de swatches van de eerste vier oogschaduws. De kleuren vind ik goed gekozen en zijn makkelijk met elkaar te combineren.

MUA Rhapsody palette review

Hier zie je de swatches van de laatste zes oogschaduws. De grootste pan (de derde kleur) is mijn favoriet uit het hele palette. Ook de highlighters vind ik erg mooi.

ooglook mua palette rhapsody
Hier zie je de look die ik heb gecreëerd met het palette. Voor deze look heb ik de eerste oogschaduw kleur aangebracht onder mijn wenkbrauw. Ik bracht de zevende kleur aan op het bewegend ooglid en de vierde kleur in de arcadeboog. De zesde kleur gebruikte ik voor in mijn binnenste ooghoek. Onder de wimperrand bracht ik nog een combinatie van de vierde en zevende kleur aan.

Ik vind de look erg tof geworden en vooral de zevende kleur is echt favoriet geworden van mij. Het aanbrengen gaat prima, maar de oogschaduws vervagen wel wat sneller dan ik gewend ben. Ik moet er vaker met mijn kwast over om ze heel intens op het ooglid aangebracht te krijgen. Ook moet je oppassen voor fall-out die sommige kleuren kunnen hebben.

MUA Rhapsody palette review

Conclusie MUA Rhapsody Palette

De oogschaduw kleuren vind ik mooi gekozen en zijn ook makkelijk met elkaar te combineren. De oogschaduws zijn mooi gepigmenteerd, maar niet heel intens. Dus als je dit palette aanschaft, moet je dat niet verwachten. De oogschaduws zijn makkelijk te gebruiken voor een dagelijkse look. Wel vervagen de oogschaduws wat sneller waardoor je wat vaker met je kwast de kleur aan moet brengen en meer moet opbouwen. Ik vind het een leuk palette en vooral de oogschaduw kleuren vind ik erg mooi, maar ik weet dat er betere palette’s van MUA verkrijgbaar zijn. De creamy producten zijn iets minder mijn ding, maar dat is mijn persoonlijke mening. Het palette had van mij wat intenser mogen zijn met haar kleuren.

Het MUA Rhapsody palette is verkrijgbaar bij enkele Kruidvat filialen voor een prijs van €6,99.