make-up volgorde tabel
Op mijn blog review ik vaak make-up producten, maar in dit artikel ga ik terug naar de basis. Als je in de juiste volgorde je make-up aanbrengt, maakt dit het allemaal een stuk makelijker en krijg je op deze manier ook het mooiste resultaat. Dat is natuurlijk iets wat we allemaal graag willen. In dit artikel leg ik uit wat de juiste manier is om je make-up aan te brengen.

make-up volgorde
Hierboven zie je een tabel met daarin de volgorde van de producten. Ik zal nog even toelichten waarom juist deze volgorde voor een mooi effect zorgt. Je kan natuurlijk ieder product weglaten wat je niet gebruikt, maar als je een full face make-up look zou maken dán is dit de juiste volgorde.

Reiniging en verzorging

Mooie make-up begint bij een goede huid en daarom is het reinigen en verzorgen van de huid de eerste stap.

Basis

Daarna is het tijd voor de basis make-up. Je kan er ook voor kiezen om dit juist na je ooglook te doen om de eventuele fall-out van de oogschaduw weg te werken. Bij de basis begin je als eerst met een primer zodat de make-up goed blijft zitten. Daarna breng je de foundation aan en daarna de concealer. Je kan ook de concealer voor de foundation aanbrengen, die volgorde maakt geen groot verschil. Als je van plan bent een cream blush, bronzer of highlighter te gaan gebruiken, dan is dat nu het juiste moment. Waarom? Creamy en vloeibare producten komen altijd voor poeder. Als je je gezicht hebt afgepoederd en daarna nog extra foundation of een cream blush zou aanbrengen, dan gaat dit er heel raar uitzien. Je make-up verplaats zich daardoor en het effect zal er niet veel mooier op worden. Als laatste stap poeder je alles af zodat het de hele dag goed blijft zitten en dat alles gematteert is. In deze video ga ik dieper in over alles wat met foundation te maken heeft.

De stappen wenkbrauwen, ogen, gezicht en lippen staan naast elkaar omdat het niet uitmaakt welke van deze stappen je eerst kiest. Alleen maken de stappen per onderdeel wel weer verschil.

Wenkbrauwen

Ook bij je wenkbrauwen is het belangrijk om eerst creamy producten te gebruiken en daarna pas potlood of poeder. Als laatste stap kan je nog een wenkbrauwgel gebruiken die ervoor zorgt dat alles op zijn plek blijft. Lees hier mijn artikel over: waarom, waarmee en hoe teken ik mijn wenkbrauwen bij?

Ogen

Ook bij de ogen begin je als eerst weer met een primer zodat de oogschaduw niet in de lijntjes trekt, langer blijft zitten en intenser van kleur is. Ook hierbij gebruik je eerst oogschaduws met een crème substantie en daarna pas poeder oogschaduws. Zodra de oogschaduw erop zit begin je met de eyeliner en daarna een oogpotlood. Als laatste stap krul je je wimpers en breng je mascara aan. De volgorde van de ogen is vrij logisch, maar ook belangrijk. Als je namelijk eerst mascara of eyeliner aan zou brengen en daarna pas oogschaduw, dan zal al de oogschaduw op je natte wimpers vallen of zal je eyeliner niet meer intens van kleur zijn. Op mijn Youtube kanaal zijn meerdere tutorials te vinden om ooglooks te maken.

Gezicht

Bij het gezicht begin je als eerst met het contouren om vorm te geven aan je gezicht. Daarna is het tijd voor de blush, bronzer en highlighter. De volgorde van deze drie maakt niet heel veel uit. In deze video ga ik dieper in over blush en highlighter.

Lippen

Bij de lippen begin je ook eventueel weer met een primer. Daarna gebruik je een potlood om je lippen mee te omlijnen en in te kleuren. Na het lippotlood gebruik je de lipstick zelf en als laatste stap kan je eventueel een lipgloss aanbrengen.

Finishing Touch

Om de look helemaal af te maken gebruik je nog een Setting Spray. Dit zorgt ervoor dat de make-up gedurende de dag beter blijft zitten.

Je kan natuurlijk ieder product in dit rijtje weglaten of toch bepaalde producten omwisselen. Zo kan je natuurlijk ook je concealer voor je foundation aanbrengen of juist nadat je je ooglook hebt gemaakt. Op die manier kan je bijvoorbeeld de fallout nog wegwerken.

Hopelijk heb je wat aan al mijn tips gehad. Op deze pagina kan je al mijn reviews vinden die ik geschreven heb.