Goede haarverzorging is de basis voor een mooi kapsel. Ik ben altijd wel op zoek naar goede haarverzorging. Ik probeerde een nieuwe shampoo, conditioner en glansspray die samen ervoor zorgen dat mijn haar een gezonde glans zal hebben. In dit artikel review ik drie producten van Matrix en laat ik je weten of ik ze het geld waard vind.

Matrix is een kappersmerk, wat bij kappers verkocht wordt, maar ook online verkrijgbaar is via BarberStore. Ik probeerde voor het eerste producten van het merk Matrix en koos voor de Sugar Shine lijn. Ik had nog nooit producten van Matrix geprobeerd, maar het had zeker mijn interesse gewekt. De producten heb ik meer dan een maand getest, dus inmiddels kan ik wel een goede mening geven over deze producten.

Verpakking

Als eerst heb ik het altijd even kort over de verpakking bij reviews en zo ook bij shampoo’s. In principe maakt het natuurlijk niks uit hoe ze eruit zien, als ze maar goed hun werk doen. Persoonlijk vind ik de verpakkingen er erg mooi uitzien. Ze zijn wit met subtiele roze details. Daarnaast vind ik ze ook nog praktisch werken. De shampoo en conditioner doseren goed en dat vind ik altijd wel belangrijk!

Matrix Biolage Sugar Shine Shampoo 250 ml – €11,95

Deze Sugar Shine Shampoo belooft het haar mild te reinigen en verwijdert dofmakende onzuiverheden uit het haar. Deze shampoo is verrijkt met suikerkristallen die voor een mooie glans zorgen. Deze shampoo is geschikt voor alle haartype en helpt de kleur langer mooi te houden. De geur van deze shampoo is vrij zoet en doet mij een beetje aan aardbeien denken. De geur is wel vrij subtiel en ik vind het wel een lekkere geur. Het wassen van mijn haar gaat prima met deze shampoo en ik vind het erg prettig werken.

Matrix Biolage Sugar Shine Conditioner 200 ml – €13,95

De conditioner heeft natuurlijk vrijwel dezelfde beloftes als de shampoo. De shampoo en conditioner zijn allebei siliconen en parabenen vrij. Deze conditioner breng ik voornamelijk in de punten van mijn haar goed aan en zo min mogelijk in de buurt van mijn hoofdhuid. Ik laat hem 1-3 minuten goed inwerken en spoel het daarna goed uit. Persoonlijk vind ik de geur van deze conditioner niet lekker. Het is ook weer een zoete geur, maar toch is deze geur anders dan die van de shampoo. Gelukkig werkt de conditioner daarin tegen wel erg goed, maar ik hou normaal gesproken wel van lekker ruikende producten.

Matrix Biolage Sugar Shine Illuminating Mist 125 ml – €16,95

Deze mist zorgt ervoor dat dof haar weer een mooie glans krijgt en er verzorgd uit laat zien. Daarnaast geeft dit product ook nog een bescherming tegen de hitte van stylingtools. Erg handig dus! In eerste instantie was ik lichtelijk bang dat mijn haar hier misschien een beetje vet van zou kunnen uitzien. Gelukkig was dit absoluut niet het geval. Eerst schud ik deze mist goed en daarna breng ik een paar sprays aan in mijn haar. Mijn haar krijg een mooie glans en ziet er mooi uit.


Ik vind het lastig om het resultaat van deze lijn te laten zien, omdat je het vooral goed merkt in levende lijve. Daarnaast merk je het denk ik zelf ook het best hoe je haar valt. Toch plaats ik hierboven een foto van mijzelf waarbij ik de shampoo inmiddels al meer dan drie weken heb gebruikt.

Conclusie Matrix Biolage Sugar Shine

Ik ben oprecht erg tevreden over de producten uit de Sugar Shine lijn! Mijn haar ziet er gezond glanzend en mooi uit. Wat ik vooral erg prettig vind is dat het een lichtgewicht shampoo en conditioner zijn. Mijn haar kan namelijk al snel sluik langs mijn gezicht vallen en persoonlijk vind ik dat niet mooi. Ik zoek daarom altijd haarverzorging die mijn haar niet verzwaart, waardoor ik het goed en makkelijk in model kan brengen. Op die manier kan ik er toch wat makkelijker volume in krijgen. Het enige nadeel wat ik zou kunnen bedenken aan al deze producten is dat ik de conditioner minder lekker vind ruiken.


Naast deze Sugar Shine lijn, zijn er nog heel veel andere lijnen te vinden van Matrix. Er is dus altijd wel een lijn die bij jou haartype zou passen. De producten zijn naar mijn mening niet heel erg goedkoop, maar ik vind het zeker een investering voor mijn haar. De Matrix Biolage Sugar Shine lijn is verkrijgbaar via de kapper en via BarberStore.

Het product uit deze review heb ik ontvangen. Lees mijn disclaimer.