Essence Get Picture Ready Review
De compleet nieuwe Essence Get Picture Ready lijn bestaat uit allemaal producten om perfect op een foto te kunnen staan. In dit artikel review ik maar liefst vier producten uit deze lijn! In dit artikel laat ik je de primer, de concealer, de poeder en een contour palette zien. Sta ik met deze producten daadwerkelijk mooier op een foto?

De verpakkingen hebben allemaal dezelfde stijl. Ze zijn wit van kleur met roze details. Ik vind iedere verpakking er op haar eigen manier erg mooi utizien! Geen enkel product uit deze review bevat SPF en dat is wel belangrijk. Als je namelijk op de foto gaat met flits, dan reflecteert de SPF op de foto. Als je dus producten met SPF op je gezicht hebt dan zal je er heel bleek uitzien op de foto. In dit geval is het dus juist goed dat geen enkel product SPF bevat!

Essence Get Picture Ready Pore Refining Mattifying Primer – € 3,59

De Essence Get Picture Ready Pore Refining Mattifying Primer belooft een matt effect te geven en de make-up langer te laten blijven zitten. Deze primer bevat vitamine E, provitamine B5 en Hyaluronzuur wat een verzorgende werking geeft en hij belooft dat de make-up er flawless uit zal zien.

Essence Get Picture Ready Review
De primer is roze van kleur en mijn gezicht voelt na het aanbrengen zijde zacht aan. Mijn make-up blijft langer mooi zitten als ik deze primer gebruik. Al moet ik zeggen dat het voor mij persoonlijk geen drastisch verschil is, maar dat is bij geen enkele primer zo. Wat ik vooral merk is dat mijn foundation er gladder door uit gaat zien. Ik krijg er een beetje een airbrush effect mee. Deze primer heb ik ook gebruikt in een eerste indruk video op mijn YouTube kanaal.

Essence Get Picture Ready Review

Essence Get Picture Ready! Bright Concealer – € 2,99

De concealer is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, namelijk in 10 Ivory en 20 Nude. Als ik hem zo zie dan krijg ik het idee dat hij geinspireerd is op de populaire Maybelline concealer waar iedereen op dit moment razend over is. De concealer zit verpakt in een handige tube met daarop een sponsje als applicator. Je kan knijpen in de tube en daardoor komt er concealer uit het gaatje van het sponsje.

Essence Get Picture Ready Review
Door middel van het sponsje kan je de concealer aanbrengen. Het blenden van de concealer met het sponsje gaat wat lastig. Persoonlijk vind ik dit fijner om met een kwast te doen. Het sponsje is niet heel hygienisch, maar als je erover nadenkt, dan is een ‘standaard’ applicator ook niet hygienisch omdat je die weer terug in de verpakking stopt. Het handige van deze applicator is dus dat je hem niet telkens terug in de verpakking hoeft te stoppen om meer te pakken. Je kan gewoon in de tube knijpen voor meer concealer. Heel handig vind ik dus!

Essence Get Picture Ready Review
Het effect van de concealer is zoals je kan zien vrij subtiel. Je krijgt er een frisse blik door, maar heeft geen hoge dekking. Ik vind hem fijn aanbrengen, maar toch hou ik persoonlijk van wat meer dekking. De concealer is qua kleur goed, misschien een tikkeltje geel voor mij, maar als ik nog foundation aanbreng dan valt dat niet meer op.

Essence Get Picture Ready Review

Essence Get Picture Ready! Selfie Finish Pore Refining Powder – €2,99

Om het geheel af te poederen en met een egaal en mat gezicht op de foto te kunnen zit er natuurlijk ook nog een poeder in deze lijn. Deze poeder maakt de poriën minder zichtbaar en geeft een mat effect.

Essence Get Picture Ready Review
De poeder brengt fijn aan en matteert mijn huid mooi. Gedurende de dag begint mijn huid wel meer te glimmen. Het is dus geen poeder die gedurende de dag compleet mat blijft op het gezicht. Ik hou wel van een mooie subtiele glans, maar dan wil ik die direct zien na het poederen. Bij deze poeder is duidelijk te zien dat hij het niet de hele dag uithoud. Ik gebruik hem iedere dag en ik vind hem fijn, maar een ultieme topper vind ik het toch net niet.

Essence Get Picture Ready Review
Essence Get Picture Ready Review

Essence Get Picture Ready! Get In Shape Contouring Palette – €3,99

Het Contouring Palette vind ik er prachtig uitzien. Dit is een palette met drie verschillende kleuren om het gezicht meer vorm te kunnen geven. De lichte kleur is te gebruiken als highlighter, de lichtbruine kleur om te definiëren en de donkerbruine kleur om schaduwen te creëren.

Essence Get Picture Ready Review
Alle drie de kleuren hebben een matte finish. Achterop de verpakking staat een afbeelding met waar je deze poeders aan kan brengen.

Essence Get Picture Ready Review
Hier zie je een collage waarbij ik alle drie de kleuren heb gebruikt. Op de eerste foto is te zien dat ik de eerste kleur heb gebruikt op mijn voorhoofd, onder mijn ogen, op mijn neusbrug en op mijn kin. Helaas zie je er vrijwel niets van. Misschien dat dit met een getinte huid heel mooi kan staan, maar voor mij helaas een gemiste kans.

Op de tweede foto heb ik de tweede kleur aangebracht op mijn kaaklijn en mijn voorhoofd. Deze kleur vind ik helaas niet geslaagd. Ik vind hem te oranje van ondertoon om te kunnen shapen. Door deze kleur vind ik het lijken alsof mijn foundation te donker is voor mijn huid. Vooral bij de haargrens en de kaaklijn vind ik dat de contour poeder niet te oranje moet zijn. Als je namelijk een te donkere foundation gebruikt, dan zijn dit ook de eerste plekken waar dit te zien is en nu lijkt het alsof ik dat effect zelf gecreëerd hebt. Jammer!

Hier heb ik de derde kleur aangebracht op de zijkant van mijn neus en onder mijn jukbeenderen. Deze kleur vind ik echt prachtig! Hij is erg mooi mat en vrij koel van ondertoon. Met deze poeder kan ik mijn gezicht heel mooi contouren. Deze kleur vind ik echt top! Van mij mogen ze deze kleur wel los verkopen.

Essence Get Picture Ready Review

Conclusie:

Over ieder product ben ik zeker tevreden. Vooral als ik kijk naar de prijs, word ik alleen maar enthousiaster. Ik moet wel zeggen dat ik van ieder soort product wel een betere in mijn stash heb, maar daarintegen vind ik dit ook zeker geen slechte producten. Van de poeder had ik alleen liever gezien dat hij het gedurende de dag langer uithield. Ik gebruik op dit moment vooral de concealer, de poeder en de donkerste kleur uit het contour palette vrijwel iedere dag. Die ga ik dus zeker opmaken! Al met al vind ik alle producten fijn!

Zijn ze daadwerkelijk Get Picture Ready?

Ja ik vind van wel. Geen enkel product bevat SPF en het zijn typisch producten om mooi op een foto te kunnen staan. Wel had ik gehoopt en vind ik dat er misschien ook beter bij passen, dat de concealer een hoge dekking gaf. Over het algemeen wil je als je op de foto gaat, geen oneffenheden of wallen meer kunnen zien.

De Essence Get Picture Ready lijn is verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat.