Nog nooit had ik een CC Cream geprobeerd, maar eens moet de eerste keer zijn. Na de enorme rage van de BB cream, zijn ook een aantal merken met een CC Cream gekomen. Hij komt nog niet zoveel voor als een BB Cream, maar toch kun je hem wel vinden bij een aantal merken. Waaronder Max Factor. Vandaag schrijf ik een review over deze CC Cream van Max Factor.

Voluit betekent CC Cream Colour Correcting Cream. De naam verklapt het al een beetje. CC Cream doet eigenlijk bijna hetzelfde als een BB Cream. Namelijk hydrateren, camoufleren en beschermen. De CC cream doet alleen net een stapje meer. Namelijk de kleur te corrigeren naar je huidskleur.


Verpakking en Kleuren
Deze Max Factor CC Cream is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, maar in Nederland vind je bij veel drogisterijen maar drie verschillende kleuren. De kleuren die er zijn heten 30 Light, 40 Fair, 50 Naturel, 60 Medium, 70 Tanned en 85 Bronze. Nummer 40 Fair, 50 Naturel en 70 Tanned zijn vaak verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Ook bevat deze CC cream SPF 10.

De kleur die ik vandaag aan jullie ga reviewen is de kleur 40 Fair. Door het getal 40 klinkt het heel donker, maar dat is gelukkig niet waar.

De verpakking is simpel, maar wel leuk en modern naar mijn mening. Je kan door het kleine ‘vakje’ zien hoe de kleur eruit ziet. Wel vind ik het een beetje gek dat er op de verpakking geen ingrediënten staan. Dit had ik toch wel verwacht. Op de site staan dan wel de ingrediënten. Hij bevat een draaidop en tutje waar de CC cream uit komt. Ik vind dit fijn en hygiënisch werken. Ook doseert deze CC cream erg makkelijk.


Ingrediënten van dit product:
Cyclopentasiloxane, Aqua, Glycerin, Dimethicone Crosspolymer, Talc, Cucumis Sativus Fruit Water, Titanium Dioxide (Nano), Sodium Chloride, Niacinamide, Diethylhexyl Carbonate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylene Glycol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Hydrogenated Jojoba Oil, Citric Acid, Hippophae Rhamnoides Fruit Juice, Bisabolol, Rosa Canina Fruit Extract, Panthenol, Allantoin, Tocopheryl Acetate, BHT, Aluminum Hydroxide, Dimethicone, Lactic Acid, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Methicone, Trideceth-9, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Parfum, Benzyl Benzoate, Citronellol, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, [+/- CI 77891, CI 77492, CI 77491,CI 77499]

Er zit wel alcohol en parfum in, maar ook wel verzorgende ingrediënten als komkommerwater en Jojobae olie.


Swatches
Hier zie je de CC Cream op mijn hand. Hij is in ieder geval licht genoeg en dat is fijn. Ik ben blij dat er weer eens een merk is die ook denkt aan de mensen voor een lichte huid. Als hij toch nog wat te donker is, dan is er zelfs nog een lichtere kleur. De substantie van deze CC cream is redelijk dik. Als je een puntje op je hand aanbrengt, dan glijd die niet zomaar van je hand af.


Links zie je mijn gezicht zonder CC cream, in het midden met één laagje en rechts met twee laagjes.


Hier zie je nog een close-up zodat je echt goed het verschil zit. Mijn huid was niet het mooist op deze dag, maar dat is wel extra handig om de dekking te laten zien. Het is niet dat ik met trots deze foto plaats, maar jullie hebben er wel wat aan! Links zie je mijn gezicht zonder make-up, in het midden met één laagje en rechts met twee laagjes.

Conclusie
De dekking vind ik verbazingwekkend goed. Hij dekt erg goed en verbergt de roodheden op mijn gezicht. De CC cream brengt makkelijk aan en blijft gedurende de dag goed op je gezicht zitten. Vaak vind ik BB Creams luchtig voelen op mijn gezicht, maar dat heb ik bij deze CC Cream minder. Ik heb haast eerder het idee dat het een foundation is, maar dan dus met verzorgende bestandsdelen. Hij voelt zacht aan op mijn huid en laat niet opvallend zien dat ik CC cream op heb. Ook is deze CC cream nog makkelijk op te bouwen zonder dat hij gaat vlekken. Dat vind ik een groot pluspunt. Ook vind ik het erg fijn dat deze CC cream de droge plekjes in je gezicht niet benadrukt.

Naast de goede dekking droogt deze CC cream ook nog eens vrijwel mat op. Niet volledig mat en liever breng ik nog wel een poeder aan, maar ik vind het wel een groot pluspunt! Je zou haast geen poeder hoeven te gebruiken.


Ik ben erg enthousiast over deze CC cream en ik gebruik hem erg graag en bijna wel iedere dag. Ook ben ik blij dat hij lekker licht is en goed dekt! Goed geschikt voor mensen met een lichte huid dus! De dekking is prachtig en ik ben zeker fan. Ik hou van dit product. De CC Cream kost €13,99. Zelf heb ik hem gekocht met 50% korting en Max Factor is ook nog wel met regelmaat in de aanbieding. Voor dat geld vind ik hem zeker een aanrader!

Liefs Daniëlle