Real Techniques Prep & Prime Set
Een goed begin is het halve werk. Met goede make-up kwasten krijg je een mooier resultaat en Real Techniques heeft een nieuwe Limited Edition set uitgebracht. Deze Real Techniques Prep & Prime set bevat vijf verschillende tools om een mooie basis mee aan te kunnen brengen. Vandaag review ik de volledige set.

Real Techniques Prep & Prime Set
Real Techniques Prep & Prime Set
De Real Techniques Prep & Prime set is een Limited Edition set met vijf verschillende tools. Deze vijf tools zitten net zoals andere Real Techniques producten verpakt in een plastic verpakking. Het geheel vind ik er heel erg aantrekkelijk en mooi uitzien! Op de achterkant is nog informatie te vinden over deze vijf tools en ook informatie over de Pixiwoo’s. Voor als je het nog niet wist; Real Techniques is een merk van de YouTubers Pixiwoo.

Real Techniques Prep & Prime Set
Hier zie je alle vijf de tools nog even op een rij. Ze zijn zwart van kleur en hebben mooie oranje details. Ook staat op iedere tool de specifieke naam. Het handige bij Real Techniques is dat ze de kwasten van ieder onderdeel van het gezicht een andere kleur hebben gegeven. Zo hebben alle kwasten voor de basis een oranje kleur, voor de ogen een paarse kleur en voor de finishing touch een roze kleur. De tools voelen in de hand kwalitatief fijn en goed aan en ze liggen prettig in de hand.

De set bevat de volgende tools:
Beauty Spatula
Under Eye Reviver
Prep Brush
Miracle Complexion Sponge
Sponge Stand

Real Techniques Prep & Prime Set

Beauty Spatula

Met deze spatel kun je heel makkelijk en hygiënisch producten helemaal opmaken. Het een flexibele spatel met twee uiteinden. Zo kan je bijvoorbeeld je foundation flesje of je lipstick helemaal opmaken en verspil je geen product meer. In gebruik werkt hij echt ideaal! De vorm is vrij bijzonder en zo kom je bij ieder hoekje van de verpakking. Eerder gooide ik foundation flacons weg als er niks meer uit het pompje kwam en ik had nu nog een flacon staat die ik weg wou gooien, maar daarvoor heb ik deze spatel gebruikt. Ik kreeg er geen foundation meer uit met het pompje, maar nog extreem veel met deze spatel.

Real Techniques Prep & Prime Set
Real Techniques Prep & Prime Set

Under Eye Reviver

De Under Eye Reviver is een tool speciaal voor onder de ogen. Het is een aluminium balletje die een verkoelend effect geeft aan de huid. Je kan deze tool ook gebruiken in combinatie met een oogcrème. Hij voelt heel fijn en verkoelend aan en ik heb oprecht het idee dat mijn huid onder mijn ogen na gebruik wat rustiger eruit ziet. Bij gelijkwaardige tools zie je vaak dat dit balletje kan rond draaien, maar bij deze van Real Techniques is dat niet zo. Op deze manier kan je dit product heel hygiënisch gebruiken. Wel betwijfel ik hoe vaak ik deze tool er iedere ochtend bij zal pakken. Het is toch weer een extra stap en voor een dagelijkse ochtend wil ik toch zo snel mogelijk klaar zijn.

Real Techniques Prep & Prime Set

Prime Brush

De Prime brush is te gebruiken bij bijvoorbeeld primers, gezichtsmaskers, moisterizers en meer gelijkwaardige producten. Deze kwast lijkt erg op een standaard foundation kwast, maar is toch nét even anders. De kwast is wat korter, breder en dikker dan een foundation kwast. De haartjes zitten dicht op elkaar en hij voelt stevig, maar ook zacht aan.

Real Techniques Prep & Prime Set
In gebruik vind ik het een prettige kwast. Zelf heb ik hem in het begin veel voor primers gebruikt, wat heel goed werkt! Toch merk ik dat ik dit wat sneller met mijn handen kan doen en daarom ben ik hem gaan gebruiken voor gezichtsmaskers. Hiervoor vind ik hem heel fijn. Hij is goed stevig waardoor ik het masker makkelijk aan kan brengen.

Real Techniques Prep & Prime Set

Miracle Complexion Sponge

Deze tool uit de set is de enige die al bestond. Deze Miracle Complexion Sponge is een spons waarmee je je foundation aan kan brengen. Je kan de spons zowel nat als droog gebruiken. Als je hem nat gebruikt wordt hij ongeveer 1,5 keer zo groot en krijg je een mooi effect. Als je hem droog gebruikt, krijg je een hogere dekking van de foundation. De vorm is bijzonder, maar onwijs handig. Het is een bolle spons met een vlakke kant en een puntje zoals je al kan zien. Heel handig om over bij te komen!

Het effect van de spons vind ik oprecht onwijs mooi. Als ik de spons nat gebruik dan geeft hij voor mijn gevoel inderdaad wat minder dekking dan droog of dan een make-up kwast. Toch vind ik het effect heel mooi. Je ziet geen strepen en het lijkt heel natuurlijk. Je krijgt er echt een soort ‘airbrush’ effect mee en ik ben echt verbaasd hoe mooi het eruit ziet.

Sponge Stand

Deze extra tool is eigenlijk zo simpel, maar ook zó handig! Je kan hier namelijk je Miracle Complexion Sponge op bewaren zodat hij beter droogt. Ik vind het naast dat het heel handig is ook nog heel mooi uitzien!

Conclusie Real Techniques Prep & Prime Set:

Ik ben heel tevreden over deze set! Alle producten bevallen enorm goed en doen precies wat ze beloven. Zelf ben ik vooral enorm te spreken over de Miracle Complexion Sponge. Dit is één van de bestsellers van Real Techniques en ik snap helemaal waarom. De Under Eye Reviver, Beauty Spatula en Prep Brush zal ik denk ik niet extreem vaak gaan gebruiken, maar het is wel handig om ze te hebben. Ik vind de set absoluut een aanrader!

Real Techniques Prep & Prime Set
Alle Real Techniques kwasten zijn synthetisch en vegan. De adviesverkoopprijs van de Real Techniques Prep & Prime Set is €28,99. De set is limited edition onder andere verkrijgbaar bij wehkamp, The Make-Up Spot, Boozyshop en Beau make-up stores. Kleine tip, hij is nu in de aanbieding voor maar €19,99 bij Boozyshop!

Disclaimer: Dit product heb ik ontvangen van een PR Bureau ter review.