kruidvat make-up kwasten
Kruidvat heeft hun lijn met make-up kwasten vorig jaar volledig vernieuwd. Goed gereedschap is het halve werk en als het dan ook nog eens budgetproof is, is dat extra mooi meegenomen. De prijzen variëren tussen €3,99 en €7,99 per stuk. In deze blogpost review ik de Kruidvat Make-up kwasten.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

kruidvat make-up
De kwasten zijn gemaakt van 100% synthetische haren en bevatten dus geen dierlijk haar. Het handvat is gemaakt van FSC-hout en de make-upsponsjes zijn latexvrij. Daarnaast is het aan te raden om je kwasten regelmatig te reinigen. Dit kan al heel simpel met bijvoorbeeld water en zeep.

make-up kwast
Het uiterlijk van de kwasten vind ik er persoonlijk professioneel uitzien. De kwasten zijn mat zwart en lopen spits toe. Ze zitten verpakt in een plastic verpakking. Wat ik nog fijner had ik gevonden is als er een nummer of naam op de kwast zelf stond. Dan zijn de kwasten nóg makkelijker te herkennen en weet je precies welke kwast je in handen hebt.

fijne poederkwast

Compacte poederkwast K712 – €7,99

Deze kwast is bedoeld om losse en compacte poeders mee aan te brengen. In het begin wist ik niet goed wat ik met deze kwast aan moet. De vorm van deze kwast had ik nog nooit eerder gezien en de kwast is vrij stevig. De haren staan relatief dicht op elkaar. Uiteindelijk ben ik gaan experimenteren en momenteel vind ik deze erg fijn om bronzer mee aan te brengen, maar je kan het natuurlijk voor alles gebruiken. Doordat de haren wat steviger zijn, breng je de kleur wat dekkender aan. Dat is iets om rekening mee te houden.

concealerkwast

Concealerkwast – €3,99

De concealerkwast is geen favoriet van mij. Deze vind ik veel te klein en de haren vind ik niet stevig genoeg. Een concealer wil ik dekkend aanbrengen, maar de haren van deze kwast vind ik te slap waardoor dekkend aanbrengen lastig gaat. Voor kleine onzuiverheden zou het nog wel kunnen werken omdat de kwast wel klein is, maar persoonlijk zou ik deze niet aanraden.

make-up kwasten

Kleine poederkwast K743 – €5,99

Met de kleine poederkwast kan je in principe alle soorten poeder aanbrengen. Persoonlijk vind ik deze fijn om plaatselijk poeder aan te brengen onder mijn ogen of om plaatselijk blush aan te brengen. Wat mij betreft een hele fijne kwast.

fijne foundationkwast

Foundationkwast K682 – €5,99

De foundationkwast is wat mij betreft een prima kwast. De haren zijn stevig en zitten dicht op elkaar waardoor je de foundation mooi dekkend aanbrengt. Fijne kwast die goed zijn werk doet. Het is niet een klassieke foundationkwast (een hele platte), maar dat is juist top! Erg prettige kwast om te hebben!

kwast voor blush

Blushkwast K675 – €5,99

Met de blush kwast kan je mooi je blush aanbrengen. De kwast heeft een schuine vorm en is om die reden perfect hiervoor. Wat mij betreft gewoon een prima kwast. De haren hadden misschien iets korter/steviger gemogen, maar storend vind ik het niet. Fijne kwast voor blush!

kruidvat make-up kwast

Vlinderpenseel K705 – €5,99

Deze kwast is qua vorm heel dun en breed en de haren zitten heel luchtig in de steel. Daardoor is deze erg fijn om producten wat minder dekkend aan te brengen, bijvoorbeeld highlighter. Maar je kan hiermee eventueel ook overtollig poeder makkelijk mee wegvegen. Fijne kwast om in je collectie te hebben.

highlighter kwast

Poederkwast K668 – €6,99

De poederkwast is erg groot, de haren zijn wat langer en ook een stuk luchtiger. Erg fijn om poeder mee aan te brengen en je make-up te fixeren. Voor een mooi en natuurlijk resultaat. Niks op aan te merken!

budget beauty blender

Make-up sponzen – €5,99

De kleine spons is bedoeld om mee te contouren en highlighten voor de kleinere delen. De grote spons is bedoeld voor het aanbrengen van make-up op de grotere delen op je gezicht zoals je voorhoofd of wangen.

oogschaduwkwasten

Oogschaduwkwasten K729 – €6,99

Het voordeel is dat deze set 2 kwasten bevat en daardoor wat goedkoper is, maar deze kwasten raad ik je niet aan. De vorm vind ik niet fijn voor het aanbrengen van oogschaduw. De set bevat een hele smalle, dunne, puntige kwast. Zou fijn kunnen zijn voor eyeliner, maar daar is hij veel te slap voor. De andere kwast is te rond, te stevig en te kort. Zou eventueel nog fijn kunnen zijn voor oogschaduw in de outer-v, maar daar is alles mee gezegd. Nee, geen fijne optie!

kruidvat make-up kwast

Conclusie Kruidvat make-up kwasten

Om eerlijk te zijn ben ik ontzettend verrast en tevreden over de make-up kwasten van Kruidvat. De kwasten voelen zacht aan, prikken niet, brengen de producten mooi aan, hebben een goede vorm en zijn budgetproof. Ze doen wat ze beloven te doen en dat is fijn! Niet alle kwasten vind ik fijn, maar dat komt voornamelijk door de vorm of de stevigheid van de kwast. De concealerkwast en oogschaduwkwasten zou ik niet aanraden. De rest van alle kwasten vind ik erg fijn in gebruik en gebruik ik dagelijks. Ik mis in deze set alleen nog een fijne platte oogschaduwkwast, een blending kwast en een wenkbrauwkast. Als die kwasten nog worden toegevoegd aan de collectie, is alles compleet.

kruidvat make-up brush
De Kruidvat make-up kwasten zijn verkrijgbaar in de winkels van Kruidvat en via de Kruidvat webshop.

— Lees ook: Kruidvat Gummies Review – Oh My Night, Focus & Energy