slecht weer
De afgelopen tijd zien we jammer genoeg weer veel regen. Op de momenten dat je vrij bent kan dat even balen zijn. Want met slecht weer vallen veel leuke activiteiten af, maar ook veel niet. Heb je wat inspiratie nodig? Dit zijn dingen die je kan doen met slecht weer.

Leuke dingen doen buiten de deur met slecht weer

1. Ga naar een overdekt winkelcentrum. In Nederland kan je bijvoorbeeld gaan naar Westfield Mall of the Netherlands of Hoogcatharijne. In Duitsland vind ik Westfield Mall Oberhausen een absolute aanrader. Dit is vlakbij de grens en er zitten heel veel winkels waaronder een Sephora.
2. Plan een workshop. Bijvoorbeeld een workshop brood bakken, bon bons maken of iets anders. 
3. Sporten. Ga naar de sportschool en ga sporten. Misschien niet iedereens hobby, maar je zult zien dat je trots bent als je bent geweest. 
4. Plan een High Tea of lekkere lunch met vriend(inn)en, familie of je partner. Er zijn vele locaties waar je dit kan reserveren.
5. Ga naar een beurs. Tegenwoordig zijn er veel leuke beurzen. Er moet er natuurlijk wel nét eentje zijn wanneer jij je verveelt, maar zoek online of er nog een leuke beurs is. Hier kan je je uren vermaken.
6. Bekijk een film in de bioscoop. In de bios is het gelukkig nooit slecht weer. Bekijk eens een leuke film.
7. Ga naar het theater. Dit kan je wel vaak alleen in de avond doen, maar bij het theater zijn er vaak leuke voorstellingen.
8. Plan een dag voor de spa. Zoek een leuke sauna uit en vertoef daar de hele dag.
9. Waterpretpark. Veel waterpretparken zijn binnen, bijvoorbeeld Duinrell.
10. Ga heerlijk uit eten. Bijvoorbeeld ergens lunchen of dineren.
11. Zoek alvast een leuke vakantie voor als het bijvoorbeeld wel mooi weer is. Waar zou je nog eens naartoe willen?
12. Gamehall. In steeds meer grote steden heb je ook gamehalls. Plekken waar je binnen veel leuke spellen kan spelen.
13. Ga naar een Sample Sale. Hier vind je items met grote kortingen! Bijvoorbeeld de Sample Sale van Eichholtz. Kortingen lopen hier op tot wel 70% en deze duurt t/m zondag 27 augustus 2023.
slecht weer

Thuis dingen doen met slecht weer

1. Bordspel spelen. Pak een leuk bordspel uit de kast en tik de tijd weg met een leuk spel. Mijn favoriet? Keer op Keer.
2. Ga opruimen of dingen herorganiseren. Deel bijvoorbeeld de keuken opnieuw in, ruim de badkamer op. Misschien niet het leukste, maar wel effectief.
3. Maak een verlanglijstje. Okee, klinkt misschien vreemd, maar hoe vaak heb je gehad dat je bijna jarig bent en niks weet voor je verjaardag. Dit is het perfecte moment om online te shoppen, zonder daadwerkelijk te shoppen.
4. Fotoboek maken. Dit is ook altijd zo’n klusje waar je tijd voor vrij moet maken. Maak een leuk fotoboek van de laatste vakantie, afgelopen jaar of als cadeau voor een vriendschap of relatie.
5. Geef je interieur een persoonlijke touch. Bijvoorbeeld met Hexagon foto’s van Modulari. Zoek leuke foto’s uit en geef ze een mooi plekje in je interieur.
6. Ga bakken. Neem eens de tijd om een lekkere bananenbrood te maken, een nieuw recept te proberen of uitgebreid te koken.
7. Een (e)boek lezen. Ontspan een moment een lees een goed boek.
8. Serie of YouTube kijken. Vermaak je voor de televisie met een leuke serie, film of YouTube video.
9. Ga lekker in bad. Pak een fijne bruisbal erbij, filmpje aan, lekker eten en neem een ontspanmoment voor jezelf.

 

 

— Lees ook: 30 anti verveel tips als je veel thuis zit