Droogshampoo is een product wat gewoon handig is om te hebben. Even je haar opfrissen tussen de wasbeurten door, maar je kan ze ook gebruiken voor extra volume. Ik ontdekte een nieuwe droogshampoo van Herbal Essences voor een enorme budget prijs en ik heb hem uitgebreid getest voor een review.


Hiervoor gebruikte ik een droogshampoo van Andrélon, maar doordat ik hier niet tevreden over was, heb ik hem nauwelijks gebruikt. Deze droogshampoo had een hele aparte en vooral sterke geur en je kreeg een enorme witte waas over je haar. Maanden lang heb ik geen droogshampoo meer gebruikt. Toen ik deze in de schappen zag liggen was ik toch benieuwd en wilde ik weer een gokje wagen.

Er zijn 3 verschillende varianten: de Clearly Naked versie, de Extra Volume en Party Re-fresh. Zelf heb ik de laatste omdat de andere niet verkrijgbaar waren.


De verpakking is in ieder geval lekker vrolijk en valt zeker op tussen mijn andere haarproducten en het is natuurlijk roze! De verpakking bevat een inhoud van 180ml. De droogshampoo komt uit een spuitkop die makkelijk doseert.

Droogshampoo kun je simpel in je haar sprayen op een afstand van ongeveer 30 cm, eventjes laten intrekken en ga daarna even met je vingers in je haar. Je krijgt een volume boost en ziet er gelijk niet meer zo vet uit en ook voelt het een stuk stroever.

Hier zie je de ingrediënten op een rij:
Alcohol Denat, Butane, Propane, Isobutane, Tapioca Starch, Aqua, Silica, Parfum, Polymethylsilsequioxare, Limonele, Linalool, Hydroxycitronellal, Hexyl Cinnamal.

Het ingredient tapioca zetmeel neemt het vet van je haar in zich op. De droogshampoo is vrij van parabenen en kleurstoffen.

De geur is heel bloemig en fris. Hij ruikt wel heel lekker, maar is ook wel aanwezig. Niet zo sterk als die van Andrélon gelukkig, maar om deze reden wil ik de basis variant ook nog graag proberen.


Hierboven zie je links mijn haar zonder een product er in en rechts heb ik de droogshampoo gebruikt. Mijn haar ziet er links vrij vet uit en dat vind ik zeker niet mooi. Ik was mijn haar eigenlijk om de dag, maar soms lijkt het sneller vet te worden. Het verschil is duidelijk te zien. Rechts lijkt het helemaal niet vet meer en dat is het effect wat ik wilde. Misschien niet een hele frisse foto ofzo, maar voor een duidelijke review wil ik het toch laten zien!

Voor de rest vind ik het lastig vast te leggen met mijn haar, maar op de foto hierboven is het in ieder geval goed te zien. Mijn haar krijgt ineens veel meer volume en ik ben verrast over het effect. Mijn haar voelt een stuk stroever en de lokken die wat vet eruit zagen zien er weer uit zoals altijd.


Ik ben zeker tevreden over deze droogshampoo. Deze droogshampoo heeft een prijs van €2,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

BTW: Sorry dat er zo weinig artikelen online zijn gekomen. De deadline van mijn afstudeeropdracht is 20 dagen vervroegd. Ik moet er nog aardig wat voor doen en ook had ik een druk weekend. Ik had veel te vieren en op de momenten dat ik vrij was moest ik werken bij de Jumbo. Daarnaast ben ik ook nog lekker enorm verkouden. Ik doe in ieder geval mijn best voor aankomende week.