Make Me Blush is nu mijn bedrijf, ingeschreven bij KvK

bedrijf ingeschreven bij kvk
Vanaf deze week kan ik Make Me Blush benoemen als mijn bedrijf. Iets wat ik nog steeds onwerkelijk vind en alleen maar van had kunnen dromen toen ik begon met bloggen. Van medebloggers, bezoekers en kennissen kreeg ik al meerdere vragen hierover en in dit artikel beantwoord ik enkele vragen zoals: Waarom heb ik mijn blog ingeschreven als bedrijf? Wat gaat er nu veranderen? Wat komt er allemaal bij kijken?

Waarom heb ik mijn blog ingeschreven als bedrijf?

Dit is toch wel de vraag die ik inmiddels het vaakst heb gekregen. De grootste reden is toch wel dat ik alles professioneler wil aanpakken. Ook hoop ik door mijn inschrijving wat serieuzer genomen te worden, in plaats van dat ik ‘zomaar’ een blogger ben. In het verleden heb ik wel vaker een advertorial geplaatst op mijn blog en dat doe ik nog steeds af en toe. Dit ging allemaal prima, maar toch heb ik vaak een afwijzing gekregen omdat veel bedrijven graag een blog willen met een BTW-nummer, die ik niet had. Vaak kwamen ze dan met een aanbod voor ‘gratis’ spullen in ruil voor een review, wat heel leuk is, maar waar ik helaas niet mijn hosting en dergelijke van kan betalen.

bedrijf ingeschreven bij kvk

Ben jij ook blogger?

Een klein deel van mijn lezers zijn ook blogger (hallo!) en van medebloggers kreeg ik ook al enkele vragen. Er zijn nog een paar dingen die ik voor jou wil opsommen, voor als je ook blogger bent en twijfelt om je in te schrijven. Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel kost tegenwoordig € 50,-. Zelf vond ik dit geen probleem, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Doordat je ook direct geregistreerd bent bij de belastingdienst, kan je ook belasting terugvragen van producten die je koopt voor je blog. Bonnetjes, uren, inkomsten en uitgaven zijn dus ook onderdelen die je goed moet bewaren. Het inschrijven is zo gedaan, maar je moet er wel op letten dat je ieder kwartaal de boekhouding moet doen (of eens per jaar in het geval van een kleine onderneming). Dit zijn enkele onderdelen, maar verdiep je goed voordat je je gaat inschrijven. Op de website van KvK is al veel informatie te vinden. Dit zijn voorbeelden voor in Nederland, hoe het precies in België zit, durf ik helaas niet te zeggen.

Wat gaat er veranderen?

Voor jou als lezer gaat er vrijwel niets veranderen. Alles blijft er hetzelfde uitzien en ik post nog steeds met regelmaat artikelen. Tegenwoordig zal dit op maandag, woensdag en vrijdag zijn. Iets wat ik voor mijzelf wil veranderen, is een professionelere uitstraling voor mijn blog en werken voor meer inkomsten in de toekomst.

liefs
Deel:

10 Reacties

 1. Soraya
  6 juni 2018 / 09:51

  Gefeliciteerd met je officiële bedrijf! Je hebt mooie doelen gesteld voor de toekomst. Veel succes! Ik neem altijd met veel plezier een kijkje op jouw blog en youtube kanaal.
  Veel liefs! Soraya

 2. 6 juni 2018 / 10:22

  Wat een mooie stap, gefeliciteerd! Ik ben nog maar een hele kleine blogger, dus inschrijven bij de KVK ga ik nog lang niet doen, maar het is wel een mooie droom.

 3. 6 juni 2018 / 12:38

  Gefeliciteerd! Wat een super gave stap! Ik heb inderdaad ook het idee dat je met kvk serieuzer genomen wordt dan zonder, dus ik hoop dat dit een leuke boost geeft aan je samenwerkingen!

 4. 6 juni 2018 / 13:53

  Wat tof! Gefeliciteerd met deze toch wel grote stap. Ik denk er zelf ook al een tijdje over om deze stap te zetten, maar ik vind dat daarvoor eerst de blog een beetje hoger in kwaliteit moet zijn. Ik herken het probleem met samenwerkingen, maar ik verdien er nog wel gewoon een fijn zakcentje aan en zie het ook meer als bijbaantje dan echte baan. Wie weet in de toekomst!

 5. Anita te Gussinklo
  6 juni 2018 / 22:56

  Gefeliciteerd met deze stap.
  Ik hoop dat je gauw wat leuke samenwerkingen gaat krijgen en blijf je natuurlijk volgen. Suc6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

^D >( <3 :p :o :l :D :) :( (a)