bedrijf ingeschreven bij kvk
Vanaf deze week kan ik Make Me Blush benoemen als mijn bedrijf. Iets wat ik nog steeds onwerkelijk vind en alleen maar van had kunnen dromen toen ik begon met bloggen. Van medebloggers, bezoekers en kennissen kreeg ik al meerdere vragen hierover en in dit artikel beantwoord ik enkele vragen zoals: Waarom heb ik mijn blog ingeschreven als bedrijf? Wat gaat er nu veranderen? Wat komt er allemaal bij kijken?

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Waarom heb ik mijn blog ingeschreven als bedrijf?

Dit is toch wel de vraag die ik inmiddels het vaakst heb gekregen. De grootste reden is toch wel dat ik alles professioneler wil aanpakken. Ook hoop ik door mijn inschrijving wat serieuzer genomen te worden, in plaats van dat ik ‘zomaar’ een blogger ben. In het verleden heb ik wel vaker een advertorial geplaatst op mijn blog en dat doe ik nog steeds af en toe. Dit ging allemaal prima, maar toch heb ik vaak een afwijzing gekregen omdat veel bedrijven graag een blog willen met een BTW-nummer, die ik niet had. Vaak kwamen ze dan met een aanbod voor ‘gratis’ spullen in ruil voor een review, wat heel leuk is, maar waar ik helaas niet mijn hosting en dergelijke van kan betalen.

bedrijf ingeschreven bij kvk

Ben jij ook blogger?

Een klein deel van mijn lezers zijn ook blogger (hallo!) en van medebloggers kreeg ik ook al enkele vragen. Er zijn nog een paar dingen die ik voor jou wil opsommen, voor als je ook blogger bent en twijfelt om je in te schrijven. Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel kost tegenwoordig € 50,-. Zelf vond ik dit geen probleem, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Doordat je ook direct geregistreerd bent bij de belastingdienst, kan je ook belasting terugvragen van producten die je koopt voor je blog. Bonnetjes, uren, inkomsten en uitgaven zijn dus ook onderdelen die je goed moet bewaren. Het inschrijven is zo gedaan, maar je moet er wel op letten dat je ieder kwartaal de boekhouding moet doen (of eens per jaar in het geval van een kleine onderneming). Dit zijn enkele onderdelen, maar verdiep je goed voordat je je gaat inschrijven. Op de website van KvK is al veel informatie te vinden. Dit zijn voorbeelden voor in Nederland, hoe het precies in België zit, durf ik helaas niet te zeggen.

Wat gaat er veranderen?

Voor jou als lezer gaat er vrijwel niets veranderen. Alles blijft er hetzelfde uitzien en ik post nog steeds met regelmaat artikelen. Tegenwoordig zal dit op maandag, woensdag en vrijdag zijn. Iets wat ik voor mijzelf wil veranderen, is een professionelere uitstraling voor mijn blog en werken voor meer inkomsten in de toekomst.