make-up warm weer tips
Heerlijk al die warme dagen die er op dit moment zijn. Veel van ons houden ervan om make-up te dragen, maar hoe doe je dat nou met deze warmte? Welke make-up moet je vermijden en welke producten moet je juist wél gaan gebruiken? Met deze 7 tips blijft je make-up mooier zitten met warm weer.

Om direct met de deur in huis te vallen, begin ik met het volgende. Het is namelijk heerlijk om in de zomer even geen make-up te dragen of om je wenkbrauwen en wimpers te verven en verder niets. Toch begrijp ik het als er dagen zullen zijn dat je wel graag full glam erbij wil zitten, daarom deze tips.

Make-up op Waterbasis of Oliebasis

Producten op oliebasis kunnen vaak wat sneller gaan glijden in de zon, producten op waterbasis daarentegen een stuk minder. Dus kies over het algemeen liever voor een foundation die op waterbasis is. Wat wel een nadeel hieraan is, is dat producten op waterbasis juist minder waterproof zijn. Dus als je water in je gezicht krijgt, kan het sneller gaan vlekken. Het is dus voor jezelf afwegen en bedenken wat je die dag gaat doen. Ga je naar een terrasje; gebruik dan een foundation op waterbasis, ga je lekker zwemmen of heerlijk hangen in een hangmat; gebruik dan foundation op oliebasis.

make-up warm weer tips

Speciale SPF voor gezicht

Je goed insmeren is natuurlijk belangrijk, maar gebruik jij dezelfde zonbescherming voor je gezicht als voor je lichaam?! Niet meer doen dan. Voor je gezicht zijn er namelijk speciale producten ontwikkeld. SPF voor het gezicht bevat onder andere namelijk minder tot geen olie (zodat je make-up o.a. niet gaat glijden).

SPF op foto’s

Een tijdje geleden schreef ik een artikel op Make Me Blush met tips voor als je spierwit lijkt op foto’s! Ik schreef daarin dé oplossing en SPF heeft daar veel mee te maken. Dus het is ook even een tip om dat artikel te lezen als je SPF wil gebruiken op je gezicht.

Niet te veel concealer

Door de warmte trekt de concealer onder de ogen vaak wat sneller in de lijntjes. Herken je daarnaast ook die vervelende afdrukken van je zonnebril? Breng iets minder concealer aan en iets minder bij je oog(hoeken) in de buurt zodat het ook minder de kans heeft om het te laten glijden. Als je wel concealer aanbrengt in de buurt van je ogen, poeder het dan goed af.

Waterproof Mascara

Als je lange wimpers hebt zoals ik, dan herken je het vast wel dat je gedurende de dag zwarte stipjes bij je oogleden krijgt. Door het warme weer zijn mijn oogleden ook vettiger dan normaal waardoor mascara nog sneller afgeeft. Met behulp van waterproof mascara kan je dit voorkomen en hoef je ook niet bang te zijn voor een beetje water.

make-up warm weer tips

Blotting Paper

Speciaal voor onderweg neem ik altijd Blotting Paper mee. Blotting Paper zijn eigenlijk kleine papiertjes die het vettige laagje van je gezicht kunnen opnemen. Dus als je toch wat meer gaat glimmen gedurende de dag, neem dan Blotting Paper mee. Het werkt erg makkelijk, even deppen en je ziet eruit alsof je geen last hebt van de warmte.

Make-up met warm weer: Face Mist

Naast Blotting Paper neem ik ook áltijd Face Mist mee en de Face Mist The Body Shop zijn absoluut mijn favoriet. Deze spray je over je gezicht en het is heerlijk verkoeldend, make-up friendly, heeft een heerlijke geur en er zitten matterende versies bij. Ik besef me dat ik hier nog geen review over geschreven heb? Willen jullie graag een review hiervan lezen?

Met deze tips blijft je make-up mooier zitten met warm weer. Hopelijk heb je iets aan de tips gehad! En heb jij ook nog een goede aanvullende tip voor dit artikel?