Meroda foundation review
Een foundation die er natuurlijk uitziet, onzuiverheden verbergt en lang blijft zitten klinkt als de perfecte combinatie. De Meroda Universal foundation en concealer beloven dit te doen. In dit artikel heb ik een Meroda Universal Foundation en Concealer Review en laat ik je weten wat ik van de producten vind.

universal foundation concealer
Als allereerste zien de producten er echt prachtig uit. De foundation en concealer worden geleverd in een mat zwart doosje. De foundation zit in een matte glazen flacon met gouden details en ook de concealer heeft een mooie matchende verpakking. Daarbij heb ik ook nog een 2-in-1 Build & Conceal brush om de foundation en concealer mee aan te brengen.

concealer review
concealer review

Meroda Universal Concealer – €24,95

De foundation en concealer beloven álle roodheid en onzuiverheden op de huid te verbergen. Ze hebben beiden een matte finish en bevatten SPF15. Wat ook goed is om te weten, is dat beide producten vegan en 100% dierproefvrij zijn. De concealer heeft een handige applicator om het product goed aan te kunnen brengen op het gezicht.

Meroda universal foundation concealer review

Universal Foundation – €29,95

In totaal is de foundation verkrijgbaar in 33 kleuren en de concealer in 23 kleuren. Met een korte quiz kan je achterhalen welke kleur het best bij jou past. Uit deze quiz kwam er voor mij uit dat de kleur 1C het beste zou matchen, dat is dan ook de kleur die ik laat zien in de ze review.

Meroda universal foundation concealer review
Ook heeft Meroda nog een handige kwast in het assortiment om de foundation en concealer mee aan te brengen. De kwast heeft twee uiteinden: eentje voor de concealer en de andere voor de foundation. De haartjes van deze kwast zitten vrij dicht op elkaar en daardoor kan je de foundation en concealer heel dekkend aanbrengen.

foundation concealer
Hier zie je de swatches van de concealer en foundation. Wat je gelijk ziet is dat de concealer een stuk lichter is dan de foundation. Beide producten zijn in de kleur 1C, maar doordat de concealer lichter is, kan je hiermee een highlightend effect creëren. Als je niet van een highlightend effect houdt, dan zou ik je aanraden om een kleur donkerder te kiezen. In mijn geval is de foundation de perfecte match voor mijn huid en is de concealer wat lichter.

fijne foundation review
Hierboven zie je het effect van de concealer en de foundation. De concealer heeft een hoge dekking en camoufleert goed. De foundation heeft een medium dekking, maar is makkelijk op de bouwen tot een hogere dekking. De foundation en concealer is qua kleur een perfecte match voor mij. Ik ben dan ook heel blij met de online test die ze hebben en dat deze zo goed werkt! Beide producten vind ik er op mijn huid heel mooi en natuurlijk uitzien en blijven gedurende de dag ook heel goed zitten. De foundation en concealer zijn door de matte finish wel wat aan de droge kant. In mijn geval is dit geen probleem, maar mocht je een droge huid hebben, dan is dit iets om rekening mee te houden. Al met al ben ik onwijs tevreden met beide producten.

goede foundation concealer review
De Universal Foundation is verkrijgbaar voor €29,95, de Universal Concealer voor €24,95 en de 2-in-1 Build & Conceal brush voor €14,95. Vanaf €35,- is er gratis verzending en als je voor 23:59 besteld, dan heb je het morgen al in huis. Je kan de producten online bestellen via de website van Meroda.

De producten uit dit artikel heb ik opgestuurd gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

— Lees ook: Hoelang kan je je make-up bewaren?