tangle teezer
Misschien ken je het merk Tangle Teezer wel, naar mijn idee zijn de haarborstels van Tangle Teezer dé haarborstels voor klitvrij haar. Tangle Teezer kan namelijk het haar pijnloos ontklitten zonder het te beschadigen of af te breken. In deze blogpost vertel ik je wat meer over het merk en welke borstel je het beste kan kiezen.

Volg je Make Me Blush al op Instagram? En YouTube?

Tangle Teezer is echt een musthave als je last hebt van klitten in je haar! De uitvinder van Tangle Teezer is Shaun P. uit Groot-Brittannië. De haarborstels zijn uniek vanwege de haren. Deze voorkomen haarbreuk, gespleten haarpunten en beschermen de gevoelige buitenste laag van het haar. De afgelopen paar jaren is het merk ontzettend populair geworden en zijn er veel soorten verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Tangle Teezer is te gebruiken voor stijl, krullend en afro/kroes haar. Daarnaast is het ook te gebruiken i.c.m. haarextensions, weaving en pruiken.

Welke Tangle Teezer gebruik je voor nat haar?

In principe kunnen alle Tangle Teezers gebruikt worden op nat haar, maar er zijn ook speciale versies voor nat haar. Zo is er bijvoorbeeld de Wet Detangler. Deze borstel bevat 325 flexibele haartjes waardoor het ook een stuk makkelijker wordt om juist kleine klitten zacht en pijnloos te ontklitten. De Wet Detangler is ook verkrijgbaar in een groot formaat en in een versie die speciaal geschikt is voor fijn en fragiel haar.

tangle teezer

Welke haarborstel gebruik je voor fijn haar?

Hoewel de borstels unieke haartjes hebben zodat het haar minder snel afbreekt, is er ook nog de Fine & Fragile variant. Deze variant heeft nog zachtere en flexibelere tanden en werkt juist heel goed voor fijn haar. De tanden zijn 30% zachter dan de Original en de Fine & Fragile heeft tot wel 5x minder kans op het afbreken van het haar.

tangle teezer

Welke haarborstel gebruik je voor dik en krullend haar?

Voor het borstelen van dik en krullend haar is er de Thick & Curly haarborstel. Deze is speciaal ontworpen voor dik, krullend, textured en afro haar en gaat zonder moeite door het haar heen en houdt het mooi. De tanden van deze borstel zijn langer en een stuk sterker dan de Original versie.

tangle teezer

Tangle Teezer voor onderweg

Er zijn ook veel soorten borstels verkrijgbaar die makkelijk zijn om mee te nemen. Deze hebben bijvoorbeeld geen lang handvat waardoor ze een stuk compacter zijn. Daarnaast hebben ze ook een afneembare deksel die de haartjes beschermt en het een stuk hygiënischer maakt. Over hygiëne gesproken: het is ook belangrijk om regelmatig eens je haarborstel te wassen.

Kortom: er is ongelofelijk veel keuze in het vinden van een goede haarborstel en voor ieder haartype is een geschikte haarborstel te vinden. Als je dit nog niet genoeg keuze vind, dan kan je ook nog kiezen uit haarborstels speciaal voor het droog föhnen van je haar, in model föhnen, het touperen van je haar en nog veel meer. Genoeg keuze in ieder geval! Tangle Teezer is verkrijgbaar bij Douglas.